Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

CHP Trabzon İl Teşkilatındaki toplu istifa

CHP Trabzon İl Başkanı Uzun:

CHP Trabzon İl Teşkilatındaki toplu istifa

TRABZON (AA) - CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun,  "Parti içi demokrasiyi işletmek, eşitlik, demokrasi ve özgürlükler adına aday adayı arkadaşlarımız yüreklerini bu yola koydular. Biz sadece kontenjana karşıydık. Demokrasinin gereği olarak kontenjanın olmaması gerekliydi" dedi.

Uzun, partinin il, ilçe yöneticileri ve CHP Trabzon milletvekili aday adayları ile gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 Mart'ta partisinden Trabzon milletvekili aday adaylarını tanıttıklarını ifade ederek, bu tanıtım öncesi milletvekili aday adaylarının başvurularını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlü emrinin ardından Ankara'da sağladıklarını söyledi.

Milletvekili adaylarının belirlenmesinde kontenjan uygulamasına karşı olduklarını anlatan Uzun, şunları kaydetti:

"Parti içi demokrasiyi işletmek, eşitlik, demokrasi ve özgürlükler adına aday adayı arkadaşlarımız yüreklerini bu yola koydular. Biz sadece kontenjana karşıydık. Demokrasinin gereği olarak kontenjanın olmaması gerekliydi. Kişilerle işimizin olmayacağını defalarca söyledik. Kılıçdaroğlu ile yaptığım görüşmede bu konuyu kendisinin çözeceğine inandığımızı söyledim. Bana 'Bu konuyu halledeceğini' söyledi. İki kere kendisiyle görüştüm ve sorunun çözüleceği cevabını aldım. Milletvekili aday adaylarının tanıtımını yapmadan önce bana telefon açılıp genel başkanın bizzat kendisinden, 'kontenjanın kaldırıldığını ve insanların gönül rahatlığı ile aday adayı olabileceklerini' emrini aldıktan sonra bu işi basına da üyelerimize de açıkladım"

Uzun, buna rağmen kontenjan uygulamasının sürdüğüne işaret ederek, "Biz şimdi CHP'nin birer neferi olarak demokrasiye, eşitliğe özgürlüğe ve barışa inanan insanlar olarak Trabzon'dan tüm Türkiye'ye sesleniyoruz.  Demorkasiye inanan insanlar olarak Trabzon'da CHP Trabzon milletvekili aday adayı arkadaşlarımın bugün itibariyle adaylıktan çekildiğini, ilçe başkanlarının, il yönetimi başkanı olarak il yönetimimin, gençlik ve kadın kollarının hep birlikte istifasını açıklıyorum" diye konuştu.

Kavgalarının Türkiye'yi yöneten AK Parti iktidarıyla olduğunu belirten Uzun, kontenjan uygulamasına tepki göstermek için CHP Trabzon İl Başkanlığı binasında "işgal" eylemi yapan gençlik kollarını selamladığını söyledi.

 - "Bütün ilçe örgütlerinde de direnişler olacak"

Uzun, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Yalancıdan başbakan olmaz" açıklamasına vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Biz ona güveniyoruz, ona inanıyoruz. Yolu yalandan geçmeyenlerdeniz. İnşallah sesimizi duyacaktır. Bütün ilçe örgütlerinde de direnişler olacak. Halen bu yoldan geri dönüleceğine inanıyorum. Genel başkanımız, eşitlik ve adaletten yana olduğundan eşit muamele ile geçmişte tek milletvekili çıkarmış olan Trabzon'da kontenjanı geri çekeceğine halen inancım tam."

CHP'nin, Trabzon'daki milletvekili aday adaylarından sadece Volkan Canalioğlu'nun adaylığını geri çekmediğini anlatan Uzun, parti yöneticilerinin istifa dilekçelerini ve milletvekili aday adaylarının başvurularını çektiğine ilişkin yazıyı, CHP Genel Merkezine fakslayacaklarını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber