Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Eylül 2014 - 19:58 Yorum: 0

- CHP Yalova Milletvekili İnce, Marmaris'te

İnce: "Referandum ile değiştirdiklerini şimdi kanunla yeniden değiştiriyorlar. Yargıya bakın Allah aşkına. Bu memlekette bu yargıya güvenilmeyeceğinin bundan güzel işareti olamaz"

- CHP Yalova Milletvekili İnce, Marmaris'te

MUĞLA (AA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Referandum ile değiştirdiklerini şimdi kanunla yeniden değiştiriyorlar. Yargıya bakın Allah aşkına. Bu memlekette bu yargıya güvenilmeyeceğinin bundan güzel işareti olamaz" dedi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde belediye başkanı Ali Acar ve parti yöneticileri tarafından karşılanan İnce, CHP İlçe Başkanlığı'na ziyaret etti.

İnce, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerinin 12 Ekim'de yapılacağını anımsattı.

"Türkiye'nin iki 12 Eylül'ü var. Bunlardan birincisi 12 Eylül 1980, diğeri ise 12 Eylül 2010'dur" diyen İnce "Referandum ile değiştirdiklerini şimdi kanunla yeniden değiştiriyorlar. Yargıya bakın Allah aşkına. Bu memlekette bu yargıya güvenilmeyeceğinin bundan güzel işareti olamaz" ifadesini kullandı.

Yargıda "iktidar" ile "cemaat" yanlılarının savaştığını ve yarıştığını iddia eden İnce, böyle bir yargı olamayacağını ve buradan adalet, hukuk ve insanlık çıkmayacağını ileri sürdü.

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"O hakimlere, savcılara yazıklar olsun. Nasıl olur da siz iktidarın, CHP'nin ya da cemaatin adamı olursunuz? Bir hakim, bir savcı iktidarın adamı olur mu? Bir hakim, bir savcı CHP'nin adamı olur mu? Bir hakim, bir savcı cemaatin adamı olur mu? Yazıklar olsun. Bunlar çocuklarına hiç mi hesap vermiyor? Torunları utanacak bunlardan. Bunlar mı bize adalet dağıtacak? Koca koca hakimler, savcılar utanmıyor musunuz hiç?  Türk yargısını temsil eden canımızı, ırzımızı, namusumuzu teslim ettiğimiz insanlar, utanmıyor musunuz birilerinin adamı olmaya? Sizin vicdanınız, ahlaki değerleriniz yok mu? Sizin evrensel hukuk bilginiz yok mu?"

Yargı mensuplarının akıllarını da iktidar, CHP ya da cemaate kiraya veremeyeceğini ifade eden İnce,  "Bu tartışmayı yürütenlere, tartışmanın odağı olanlara, tartışmanın parçası olanlara yazıklar olsun. Bu konuşmamdan dolayı bana ne ceza vereceklerse versinler. Bunu ben değil avukatım düşünsün" diye konuştu.

İnce, konuşmasının ardından partililerle basına kapalı görüştü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber