Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Ağustos 2014 - 13:08 Yorum: 0

CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya doğru

İzmir il ve 29 ilçe örgütü, kurultay için genel başkan Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı

CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya doğru

İZMİR (AA) - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP'nin kurutayın ardından parti içi tartışmaları geride bırakarak 2015 seçimlerine odaklanması gerektiğini söyledi.

İzmir İl ve Urla ilçesi dışında kalan 29 ilçe örgütünden temsilciler, partinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısıyla CHP'nin 18. olağanüstü kurultayı öncesinde mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı. 

CHP İl Başkanı Ali Engin, il yönetim kurulu ve 29 ilçe başkanının katıldığı basın toplantısında, bazı partililerin ısrarlı çağrıları üzerine genel başkanları Kılıçdaroğlu'nun, yetkisini kullanarak kurultayı toplama kararını aldığını hatırlattı.

Kurultayda genel başkanlığına aday olacağını açıklayan Yalova milletvekili Muharrem İnce'yi de tebrik eden ve başarılar dileyen Engin, kurultayın bazı kesimlerin beklendiği gibi bölünme, tasviye, kaos kurultayı değil, barış, huzur, bütünleşme kurultayı olacağını ifade etti. 

Engin, kurultayda İzmir il ve 29 ilçe örgütü olarak, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini belirterek, şunları kaydetti: 

"Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 5 yıl önce seçildiği koşullardan hiçbir şey eksilmemiştir. Ülkenin, dürüst, çalışkan bir başbakana, CHP'nin de bölünmeden, parçalanmadan, partiyi bütün tutarak daha da ileriye götürmeye çalışan, çabalayan bir genel başkana ihtiyacı var. Bütün bu ihtiyaçarı, Sayın Genel Başkanımızın karşıladığını düşünüyoruz." 

-"CHP'ye inananmayanlar dinlensin"

Kurultay sonrası yeni dönemde parti disiplininin esas alınması, yeni dönemde parti içi hukuğun işletilmesini, üye yapısının gözden geçirilmesini ve Parti Meclisi'nin, genel başkana ve partisine inanan, bu inançla çalışacak üyelerden oluşmasını beklediklerini dile getiren Engin, "Bu tartışmayı bir an önce bitirip, 2015 seçiminde iktidar yürüyüşümüze odaklanmamız lazım" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber