Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Ağustos 2014 - 22:18 Yorum: 0

CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya doğru

Kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olacağını açıklayan Yalova milletvekili İnce, CHP Aydın İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya doğru

AYDIN (AA) - CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Yalova milletvekili Muharrem İnce, kurultay öncesi adil bir yarışın olmadığını savunarak, "Ey parti sözcüsü Haluk Koç, 'grup başkan vekilliğinden istifa et öyle aday ol' diyordun, ettim. Aynısını genel başkana da söylesene. Vekil bıraksın, 15 gün gelsin beraber yarışalım. Söylesene, niye söylemiyorsun? Tayyip Erdoğan'a söylüyorsunuz, Muharrem İnce'ye söylüyorsunuz da genel başkana niye söyleyemiyorsunuz, o da adil olsun" dedi. 

İnce, kurultay çalışmaları kapsamında CHP Aydın İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz'un hazır bulunmadığı ziyarette, İnce'yi, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ile il başkan yardımcısı Ümit Aydın karşıladı. 

İnce, il başkanlığında yaptığı konuşmada, "partiye yeni bir umut olmak ve seçim akşamları partilileri evde ağlatmamak için aday olduğunu" söyledi. 

Kurultay öncesi, adil bir yarışın söz konus olmadığını, partide genel merkezin baskısıyla korkunun yayıldığını, il başkanlarının, kurultay delegelerinin tehdit edildiğini öne süren İnce, şöyle konuştu:

"Ey parti sözcüsü Haluk Koç, 'grup başkan vekilliğinden istifa et öyle aday ol' diyordun, ettim. Aynısını genel başkana da söylesene. Vekil bıraksın, 15 gün gelsin beraber yarışalım. Söylesene, niye söylemiyorsun? Tayyip Erdoğan'a söylüyorsunuz, Muharrem İnce'ye söylüyorsunuz da genel başkana niye söyleyemiyorsunuz, o da adil olsun. Ben yolumdan dönmem. Ben bir yola girdim, bu partide demokrasinin kuralları işleyecek. Ben genel başkan olduğumda hiçbir il başkanı, bir sonraki kurultaya giderken, 'ben genel başkanı destekliyorum' diye açıklama yapmayacak, yaptırmayacağım. Buna gerek duymayacağım. İnsanlar özgür olacak."  

-"İtibarsız adamsam niye beni çağırdınız"

İnce, ziyareti sırasında Aydın milletvekili olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz'un partide bulunmamasını da eleştirdi. 

Yerel seçim çalışmaları sırasında "senin çok etkin var" diye ısrarla Aydın'a çağrıldığını anlatan İnce, şunları söyledi: 

"(Seçim dönemi) 'Sen Türkiye'nin en etkili milletvekilisin. Gel bizim seçime de yardımcı ol' diye beni niye aradınız? Niye beni bir günde ilçe ilçe dolaştırdın Sayın Genel Başkan Yardımcısı? Sabah bir başladık, Kuşadası'ndan girdik, Nazilli'den çıktık. 'Çok güzel oldu, çok etkiledin insanları' diye beni niye gezdirdin? Ben altı ayda mı puan kaybettim? Ben itibarsız adamdım da o zaman niye getirdin beni? Bunlar, acemi siyasetçilerin işi. Ben, Yalova'ya Mehmet Ağar geldi, gittim karşıladım. Doğu Perinçek geldi, gittim karşıladım. Tayyip Erdoğan geldi, karşıladım. Kim gelirse gelsin. Ben, Yalova'nın milletvekiliyim, ben o şehrin temsilcisiyim. Gelen her misafir bizim başımızın üzerindedir, şanımızdır, şerefimizdir. Bu böyledir. Geleneklerimiz böyledir, Anadolu insanı böyledir." 

İnce, konuşmasının ardından partililerle basına kapalı olarak görüştü. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber