Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 06 Mart 2015 - 09:05 Yorum: 0

CHP'de kontenjan uygulaması değişti

CHP yönetimi, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili saptama yöntemini belirlerken, birinci sıranın kontenjanla belirlenmesi kararı aldıkları Trabzon'da geri adım attı.

CHP'de kontenjan uygulaması değişti

15 Şubat tarihinde yapılan Parti Meclisi toplantısında Trabzon'da 7 Haziran seçimlerindeki adayların, eğilim yoklamasıyla saptanması ancak birinci sıranın kontenjandan belirlenmesi kararı benimsenmişti.

Trabzon'da geleneksel olarak yalnızca bir milletvekili çıkarabilen CHP'de, bu kararın eğilim yoklamasını anlamsız kıldığına işaret eden Trabzon örgütü kararın değiştirilmesi için genel merkeze yoğun baskılar yapmış, bu süreçte aday adaylığı düşünen bazı isimler de başvuru yapmamıştı.

Eğilim yoklaması yapılacak

Konya'da temaslarda bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu aracılığıyla Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun'u aradı. Kılıçdaroğlu'nun "Kontenjan uygulamasından vazgeçtik. Adaylarımız 21 Mart'ta tüm üyelerin katılımıyla eğilim yoklaması yapılarak belirlenecek" talimatının örgüte iletildiği öğrenildi.

MERİÇ TAFOLAR

Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber