Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 19 Ağustos 2014 - 17:14 Yorum: 0

"CHP'de olağanüstü kurultay kararı"nın ardından gün içinde yaşananlar

"CHP'de olağanüstü kurultay kararı"nın ardından gün içinde yaşananlar

'CHP'de olağanüstü kurultay kararı'nın ardından gün içinde yaşananlar

CHP'de, 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olağanüstü kurultayın gündemi gazete ilanı ile duyuruldu. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu imzalı yayımlanan çağrıda, 18. Olağanüstü Kurultay'ın 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde saat 09.00'da ATO Congresium Salonunda toplanacağı belirtildi. 

Sekiz maddeden oluşan gündeme göre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak kurultayda, ilk şekilde başkanlık kurulu seçimleri gerçekleştirilecek. Kurultayda daha sonra tüzük komisyonu oluşturulacak, ardından da genel başkan seçimi yapılacak.

Tüzük değişikliği gündemini de görüşecek bulunan kurultayda, 60 insandan oluşan Parti Meclisi (PM) seçilecek. PM için 15 yedek organ ile gene 15 üyeden oluşan Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de belirlenecek. 

CHP'de olağanüstü kurultay öncesi, Nevşehir’de düzenlenen toplantıda, 78 il başkanı, müşterek bir demeç yayımlayarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

Bildiride, 'Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun özgürlük, demokrasi, evrensel hukuk, esas insan hakları, sulh ve cumhuriyetimizin esas değerleri için vermiş yer aldığı mücadeleyi destekliyoruz. Genel Başkanımızın, partimizin değişim sürecini tamamlamak, bütün Türkiye'yi kucaklamak adına attığı gözüpek adımların il başkanları şekilde arkasında duruyoruz' ifadesine yer verildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Nevşehir'de yapılan il başkanları toplantısında alınan karara ilişkin, 'Buraya İzah yapmak için gelen arkadaşlarımızın kocaman bir kısmı, kendi delegasyonlarıyla görüşme imkanı buldu. Onun için de burada yapılan açıklama, 78 il başkanının açıklaması, kocaman oranda bağlayıcıdır' değerlendirmesinde bulundu.

Ortak bildiride imzası bulunmayan CHP Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman, Kapadokya'daki İl Başkanları Toplantısına mazereti itibarıyla katılmadığını belirterek, 'Onun için oradaki bildiride imzam olamadı. Örgütlerimizle önümüzdeki günlerde toplantı yapacağımız için bilgi vermedik. Net karar vermedik' dedi.

-Yurt dışı örgütleri Kılıçdaroğlu'nun yanında

CHP'nin yurt dışı örgütleri, yaptıkları müşterek İzah ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini bildirdi. CHP'den yapılan açıklamada, aralarında Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika, İngiltere ve Hollanda benzeri ülkelerin de yer aldığı partinin ülke dışı örgütlerinin, Kılıçdaroğlu'nun birlikte olduğunu belirttiği bildirildi.

 Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabı vasıtası ile yaptığı açıklamada, 'CHP olarak aldığımız kurultay kararı, kesinlikle bir ayrışmayı değil, partimiz için uzlaşmayı ve beraber daha zinde olmayı hedeflemektedir' değerlendirmesinde bulundu. 

-Tarhan, adaylığı değerlendiriyor

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, partisinin olağanüstü kurultayında umumi başkanlığa namzet olup olmayacağına ilişkin, 'Partimizin ve ülkemizin geleceği için arkadaşlarımla değerlendirmeler yapmaya devam ediyorum. Bu olağanüstü koşullarda us ve sağduyu öne çıksın istiyorum. Bu değerlendirmeler sonrasında kamuoyuna İzah yapacağım' dedi.

CHP'nin bu İdare anlayışının değişmesi gerektiğini öne süren Tarhan, şunları kaydetti:

'Benim derdim muhakkak koltuklarla, kişilerle değil. Bir zihniyet sıkıntısı mevcut partide. Bunun değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü bir şuur erozyonu yaşandığını hissediyorum, ilkelerden, değerlerden ve ati vizyonundan bir kopuş olduğunu görüyorum. O nedenle bununla mücadele etmek gerekir. CHP'nin iktidar olması için kesinlikle bu İdare anlayışı değişmelidir. Ben kurultaya, İdare gölgesi düşmemesi için Sayın Genel Başkan'ın makamı terk ederek bir kurultay kararı alması gerektiğini söylemiştim ancak onun gerçekleşmediğini de üzüntüyle izliyorum.' 

'Asıl AKP'ye çalışanlar kimler biliyor musunuz? Lüks restoranlarda ahkam kesen ve halkı bu biçimde ikna ettiğini zanneden insanlar, yöneticiler' diyen Tarhan, 'Gezi vakaları sırasında, sokaklarda gençleri korumak için bizler gaza boğulup, o mücadelenin bir parçası olurken, İdare odalarında çay, kahve içip solculuk yapmaya çalışan insanların, bize solculuk ya da CHP'liliği öğretmeye çalışmasını şaşkınlıkla izliyorum' değerlendirmesinde bulundu.

İnce'ye destek

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP Adana Milletvekili umut Özgümüş, Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye desteklerini açıkladı.

CHP Yalova İl Başkanı Özcan hususi ise Muharrem İnce'nin CHP Genel Başkanlığına namzet olmasının, başta Yalova olmak üzere bütün Türkiye'de sevinçle karşılandığını bildirdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber