Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 12 Eylül 2014 - 18:04 Yorum: 0

CHP'den asansör kazası için suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili TOKİ ve Torunlar İnşaat hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP'den asansör kazası için suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili TOKİ veTorunlar İnşaat ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Tanal, şikayet dilekçesini cumhuriyet savcılığına sundu. Buradaki işlemlerinin arkasından adliye önünde İzah oluşturan Tanal, 'Tarihe kara cumartesi günü şekilde geçecek bulunan TOKİ ve Torunlar işbirliği ile yapılan hasılat paylaşımı neticesindeki inşaatta meydana gelen elim kaza sonucunda 10 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” ifadesini kullandı.

''Denetimi can sıkıcı bulan bir zihniyetin bu çeşit iş kazalarını önlemesi imkansızdır'' diyen Tanal, Türkiye'de hukuksuzluk bulunduğu için bu iş cinayetlerinin gerçekleştiğini öne sürdü.  

Tanal, haberlere göre, arsanın tapusunun TOKİ hesabına kayıtlı olduğu, Torunlar ile hasılat paylaşımı sonucunda bir sözleşme yaptıkları, projenin TOKİ'ye ilişkin olduğunun belirtildiğini kaydederek, şunları söyledi:

“TOKİ’nin projenin sahibi olması nedeni ile büyükşehirin, belediyelerin hem iç hem de hariç denetimin yapılması imkansız. 2013'te çıkan haberlere oranla ise burası  TOKİ sebebi ile Torunlar'a devredilmiş, parası alınmış. Öyle ise ey TOKİ, madem devrettiniz, parasını aldınız, siz ne için buranın tapusunu vermediniz? Burada vergiler kaçırıldı, belediyelerin alacağı harçlar kaçırıldı. Aynı sürede hem işyeri hem mesken inşaatı bulunduğu için oranın alıcıları,TOKİ sebebi ile satılacağı için harçtan da muaf. Torunlar sebebi ile yapılsaydı her çeşitli satışlar harca tabi. Burada vergi kaçakçılığı açısından TOKİ, Torunlar'ı kollamış durumda.” 

TOKİ’nin herhangi bir kontrol yapmadığı, Torunlar'ı muhafazasına aldığı, bugüne kadar bu ilişkilere göz yumduğu için TOKİ ve Torunlar ile ilgili şikayetçi olduğunu söyleyen Tanal, TCK'ya oranla 'olası kast suçu' işlendiğini, aniden çok insanın ölümüne sebebiyet vermekten şikayette bulunduğunu anlattı.  

Dilekçeden

Tanal'ın savcılığa sunduğu dilekçede, İstanbul Tabip Odası'nın Mayıs 2014'te yapım konusunda bulunan asansörle ilgili tedbir alınması gerektiği ile ilgili uyarıda bulunduğu belirtilerek, işçilerin göz oranla göre ölüme terk edildiği öne sürüldü.

Sorumluların ivedilikle belirleme edilerek yargılanması istenen dilekçede, Torunlar GYO yetkilisi ve sorumluları ile Başbakanlık TOKİ yetkilileri ve TOKİ İstanbul Emlak Dairesi yetkililerinin 'olası kastla adam öldürme', 'Toplu Konut Kanunu'na muhalefet' ve 'Yapı Denetim Kanunu'na muhalefet' bunun şeklinde suçlardan cezalandırılması talep edildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber