Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 17:38 Yorum: 0

CHP’den Eğitim-İş Sendikasına ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, beraberindeki partililerle Eğitim-İş Sendikasını ziyaret ederek 24 Kasım Öğretmenler Gününü...

CHP’den Eğitim-İş Sendikasına ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, beraberindeki partililerle Eğitim-İş Sendikasını ziyaret ederek 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Eğitim-İş Sendikasını Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara ve sendika üyelerini ziyaret ederek 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

24 Kasım'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği gün olduğunu belirten Eğitim-İş Sendikasını Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara, "Bu günün önemine binaen 1981 den bu yana bugünü öğretmenler günü olarak kutluyoruz. Geldiğimiz noktada öğretmenlerimizin pek durumlarının olmadığı sendikamız tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan anketle orta çıkmış ve bu ulusal basında ve yerel basın yer almıştır" dedi.

Sözlerine bütün öğretmenlerin gününü kutlayarak başlayan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, " A dan Z'ye her meslek gurubunda bize her şeyi öğreten öğretmenlerimiz çok önemli bir görev üstleniyorlar. Son dönemdeki duruma baktığımız da anketlere baktığımız da meslek sahipleri kendi mesleklerinde ciddi bir şekilde mutsuz gözüküyor. Kendi çocuklarının kendi yakınlarının bu mesleği yapmasını istemiyorlar. Öğretmenler bu kadar mutsuz bir duruma gelmişse bu bile tek başına aslında hükümetin bizi yönetenlerin eğitime bakışını ortaya çıkarıyor. Birçok öğretmenimiz neden mesleğini yaparken mutlu değil. Bir başka iş yapmak zorunda kalan birçok öğretmenimiz var. Geliri ile geçinemeyen birçok öğretmenimiz var. Bu anlamda kriz yaşayan birçok öğretmenimiz birçok memurumuz var. Tüm bu olumsuzluklar yaşanırken birde eğitim sistemimizin onlara yüklediği ciddi sıkıntılar var. Bunun altında öğretmen eziliyor öğrenci eziliyor veli eziliyor. Bu sistem her geçen gün kendine yeni problemler katarak katmerleşiyor. Ben öğretmenlerimizin günü tekrardan kutluyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber