Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 11 Eylül 2020 - 15:43 Yorum: 0

CHP'den Ermenek'te maden işçilerinin direnişine destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ile CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, Karaman Ermenek İlçesi’nde Cenne ve Seba Madencilik’te çalışan işçilerin bir yılı aşkın süredir ödenmeyen maaşlarını alabilme

CHP'den Ermenek'te maden işçilerinin direnişine destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ile CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, Karaman Ermenek İlçesi’nde Cenne ve Seba Madencilik’te çalışan işçilerin bir yılı aşkın süredir ödenmeyen maaşlarını alabilmek için başlattığı direnişe katılarak destek açıklamalarında bulundu.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde aynı patrona ait Cenne Maden Ocağı ve Seba Madencilik’te aylardır ödenmeyen ücretlerini almak için 1 Eylül’de direnişe başlayan işçilerin direniş alanını ziyaret eden CHP’li Veli Ağbaba, “Ekmek ve alın teri bizim için kutsaldır. Millet İttifakı ve CHP olarak ekmek davanızda her zaman sizin yanınızdayız” dedi.

Madenlerimiz özel şirketlerin değil, emek verenlerin ve alın teri dökenlerindir!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla direnişe katıldıklarını ifade eden CHP’li Ağbaba şunları söyledi:

“Anayasaya göre madenler devletindir, devredilemez. Anayasanın sağından solundan dolanarak halkın madeni bir özel şirkete veriliyor ve burada büyük bir mağduriyet doğuyor ama Türkiye’yi idare edenler nerede bilmiyoruz. Buradaki mağduriyet bilerek görmezden geliniyor. Millet İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizin derdinizi Türkiye’ye duyurmak bizim namus borcumuzdur. Burası kimsenin babasının çiftliği değildir. Burası emek verenlerin ve alın teri dökenlerin, çocuğuna ayakkabı, elbise alabilmek için hayatını riske atanların yeridir. Burada kimse sorumluluktan kaçamaz ve bu sorumluluk devletindir.  Soma’da Ermenek’te yaşanılan mağduriyetler, buradaki işçilerimizin kaderi olmayacak. Haklarını alacağınızı, yanınızda olduğumuzu ve olacağımızı bilin. Buradaki rezilliği size yaşatanlara karşı her türlü mücadeleyi sürdüreceğimizden kuşkunuz olmasın. Bu bir ekmek davasıdır ve alın teri bizim için kutsaldır. Ekmek davanızda hepimiz sizin yanınızdayız.”

Hakkını arayan işçinin işine son vererek açıkça haklarını gasp ediyorlar!

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ise konuya ilişkin “Hep sizlerle destek vermeye, sesinizi duyurmaya çalıştık. Alın terinizin karşılığını istemek en doğal hakkınız ve beklentinizdir. İşçinin, emekçinin işine son verilmesi asla kabul etmiyoruz. İşveren iyi niyete aykırı hareketlerle hakkını arayan işçinin işine son veremez. İşine son verirse geçmişten kaynaklanan haklarını ve geleceğe yönelik tazminat haklarını karşılamak zorundadır. Burada iki hakkı da gasp eden bir işveren var, bu durum kabul edilemez” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber