Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Haziran 2016 - 13:03 Yorum: 0

CHP’den Esnafa Destek Kampanyası

CHP Malatya İl Teşkilatı tarafından başlatılan "Esnafına sahip çık" kampanyası bayrama kadar sürecek.

CHP’den Esnafa Destek Kampanyası

CHP Malatya İl Teşkilatı tarafından başlatılan "Esnafına sahip çık" kampanyası bayrama kadar sürecek. CHP İl Başkanı Enver Kiraz,kampanya kapsamında küçük esnafları gezerek kampanyaya destek istedi.

CHP İl Yönetimi ile birlikte İnönü Caddesi üzerinde bulunan esnafları gezen İl Başkanı Enver Kiraz, başlattıkları kampanyayı Ramazan Bayramı'na kadar sürdüreceklerini belirterek Malatyalıların da kampanyaya destek vererek, alışverişlerini küçük esnaftan yapmalarını istedi. Özellikle bugün en çok esnafın etkilendiği İnönü Caddesindeki küçük esnafı ziyaret ettiklerini belirten Kiraz, "Daha önce bu caddede Sümer ve Tekel fabrikaları vardı. Burada saat 3 olunca sokaklardan geçilemiyordu. O işçiler dağıldığında burada esnaftan alışveriş yapıyorlardı ve iyi bir maaşla çalışıyorlardı. Dolayısıyla ekonomide canlanıyordu, küçük esnafta canlanıyordu ama bunların tümünü yok ettiler, yerine AVM'ler kurdular" diye konuştu. Son 5 yıl içerisinde Türkiye'de yaklaşık 80 bin küçük esnafın iş yapamadığı gerekçesiyle kepenk kapattığını belirten Kiraz, "Şimdi böyle giderse tahminler şunu gösteriyor, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye genelinde 250 bin esnaf tamamen yok olacak" ifadelerini kullandı.

Esnafın toplumda çok önemli bir kesimi oluşturduğunu kaydeden Kiraz, "Malatya'da yaklaşık 17 bin 500 civarında esnaf var. Dolayısıyla bunları aileleri ile çalışanları ile düşündüğümüzde 100 binin üzerinde kişinin geçimini sağlayan bir kesim oluyor. Esnafların Malatya ekonomisine de can veren bir yapı olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

Esnaflardan kampanyalarına destek isteyen Kiraz, bayram öncesi herkesin alışverişlerini AVM'ler yerine kendi mahallerindeki esnaflardan veya küçük yerli esnaflardan yapmaları durumunda esnafların da kalkınacağını ifade etti.

Esnaf ziyaretinde kampanyaya ait broşür ve afişlerde dağıtıldı.

CHP’den Esnafa Destek Kampanyası

CHP’den Esnafa Destek Kampanyası

CHP’den Esnafa Destek Kampanyası

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber