Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 27 Ağustos 2014 - 13:44 Yorum: 0

CHP'den kamuoyu şirketleri için araştırma istemi

CHP, "kamuoyu şirketlerinin, cumhurbaşkanlığı seçiminde kişi veya bir parti lehine manipülasyon yaptığı" iddialarının araştırılmasını istedi.

CHP'den kamuoyu şirketleri için araştırma istemi

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan inceleme önergesinin gerekçesinde, kamuoyu yoklaması oluşturan inceleme şirketlerinin, cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuçları etkilemek amacıyla manipülasyona vasıtası şekilde kullanıldıklarının kamuoyuna yansıdığı savunuldu.

Seçimler Hakkındaki Kanun'un, anketlerin yayımlanmasını yasakladığına işaret edilen gerekçede, YSK'nın her seçimden evvela bu yasağı bir bir genelgeyle hatırlatmasına karşın inceleme şirketleri, siyasetçiler ve medya bu yasağa uymadığı öne sürüldü.

Gerekçede, şöyle denildi:

'Kamuoyu inceleme şirketleri, bu seçimde adeta Recep Tayyip Erdoğan'a çalışmıştır. Siyasi partilerin ve birtakım ciddi adayların, araştırmacıları ve inceleme şirketlerini perde ardında destekleyerek kamuoyunu yönlendirmeye çalıştıkları iddiası bu seçimde gün yüzüne çıkmıştır. Kamuoyu araştırmalarının ciddi bir bölümünde hesap şekilde verilen rakamlarla sandıkta çıkan sonuçlar arasındaki 5-6 puanlık ayrım kabul edilebilmekte bir nispet değildir.

Kamuoyu şirketlerinin, seçimlerde şahıs yada bir parti lehine manipülasyon yada algı operasyonu yaptıkları iddialarının araştırılarak, seçimlere etkisinin belirlenmesi, bu firmaların yada politik partiler ile bağlantılarının tespiti ve manipülasyon oluşturan firma sorumlularının yargı önüne çıkarılması amacıyla Meclis Araştırması açılmalıdır.'

ETİKETLER: CHP , Kamuoyu , Şirket , Araştırma , İstemi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber