Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Eylül 2018 - 21:13 Yorum: 0

CHP’den MHP’nin af teklifine ilişkin açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Af teklifinin içeriği milletvekillerimiz tarafından incelenecek. Grup Başkanvekillerimiz, hukukçu milletvekillerimizle...

CHP’den MHP’nin af teklifine ilişkin açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Af teklifinin içeriği milletvekillerimiz tarafından incelenecek. Grup Başkanvekillerimiz, hukukçu milletvekillerimizle bir komisyon oluşturacaklar, o komisyon af teklifinin içeriğiyle ilgili konuyu detaylı şekilde değerlendirecek"dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulunu (MYK) topladı. Toplantı sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı düzenlediği basın toplantısıyla MYK'nın gündemini paylaştı. MYK'da ağırlıklı olarak ekonomik kriz, gençlik politikaları ve krizin gençler üzerindeki etkilerinin değerlendirildiğini belirten Salıcı, "Ülkemizde kriz olmadığına dair söylem son günlerde ısrarla vurgulanıyor. Doğru sarayda kriz yok. Ne onların mutfağında kriz durumu söz konusu değil. Ama Türkiye'nin ekonomisi, saray ekonomisi ve halkın ekonomisi olarak ikiye ayrılıyor" dedi.

Merkez Bankasının 6.25 baz puanlık faiz artışında bulunduğunu hatırlatan Salıcı, "6.25 baz puanlık faiz artışı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tek seferde yapılan en yüksek faiz artışlarından bir tanesi. Burada beklenti döviz kurunu dizginlemekti, artan dolar kurunu aşağı doğru çekebilmekti. Orta Vadeli Program açıklandı, adına YEP dediler. Son 10 gün içinde ekonomiyi doğrudan etkileyecek üç önemli karar alındı ve bunların sonunda dolar kurunun gelmiş olduğu durum neredeyse çok değişmemişti. Anlamlı bir düşüş yok. Düşüş olmamasının sebebi ekonomi aktörlerinin gerek yurt içinde, gerek yurt dışında Türkiye'deki ekonomi yönetimine olan güvenlerinin sarsılmış olması" diye konuştu.

"CHP herhangi bir şekilde bir ittifak görüşmesinin içinde olmayacağını bugün de, daha önce de açıklamıştır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'in yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın büyükşehirlerde devam etmesi gerektiği ve "Kulaklarımıza bir şeyler geliyor, bazı ilçeleri PKK'nın uzantısı partiye verip destek isteyenler var" ifadelerinin sorulması üzerine Salıcı, "Sayın Bakanın kulağına kim ne fısıldıyor bilmem ama biz daha 3 ay önce Millet İttifakı yaptık. Millet İttifakı'nda İYİ Parti, Saadet Partisi, CHP vardı. Hatırlatırım HDP yoktu. Eğer HDP'nin ittifak içinde olmasını bekliyorlarsa, yerel seçimlerde ittifakla beraber olmasının doğru olduğunu düşünüyorlarsa bakan kendisi yapsın. CHP herhangi bir şekilde bir ittifak görüşmesinin içinde olmayacağını bugün de, daha önce de açıklamıştır" yanıtını verdi.

"Af teklifinin içeriği milletvekillerimiz tarafından incelenecek"

MHP'nin af teklifiyle ilgili soruya Salıcı, "Affın içeriğini görmek lazım. MHP, Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı. Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı bu af teklifiyle ilgili ne düşünüyor ona bakmak lazım. İttifak kendi içinde bu konuya nasıl bakıyor. Af teklifinin içeriği milletvekillerimiz tarafından incelenecek. Grup Başkanvekillerimiz, hukukçu milletvekillerimizle bir komisyon oluşturacaklar, o komisyon af teklifinin içeriğiyle ilgili konuyu detaylı şekilde değerlendirecek. CHP ondan sonra bir görüş oluşturacak" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 1 milyona yakın tazminat ödediği hatırlatılarak, bu ödemenin parti kasasından yapılıp yapılmadığı sorusu üzerinde Salıcı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde TBMM'ye mal beyanında bulunacağını kaydetti.

Irak ve Suriye tezkeresinin uzatılmasıyla ilgili soru üzerine ise Salıcı, dış politikayla ilgili konuların MYK'da gündeme gelmediğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Muharrem İnce'nin adının geçtiğinin sorulması üzerine Salıcı, MYK'da bu konunun da gündeme gelmediğini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber