Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 20 Ağustos 2016 - 12:43 Yorum: 0

CHP’li Ağbaba’dan Necdet Özel’e sert sözler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, eski Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel'i sert sözlerle eleştirdi.

CHP’li Ağbaba’dan Necdet Özel’e sert sözler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, eski Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel'i sert sözlerle eleştirdi. Ağbaba; "Özel, Özel Kuvvetler Komutanlığı ziyaretinde, kendini eleştirenlere kızmış. "Benim zamanımda böyle bir şey yoktu" demiş. Cemaat askeriyede en hızlı senin zamanında örgütlendi. Hiç kusura bakma, yaptıklarının hesabını vereceksin" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde Genelkurmay eski başkanı Orgeneral Necdet Özel'in açıklamalarına sert sözlerle karşılık verdi.

"Subaylara kumpas kurulurken sadece izledin"

Özel'in, Özel Kuvvetler Komutanlığı ziyaretindeki açıklamalarını eleştiren Ağbaba, "Cemaat askeriyede en hızlı senin zamanında örgütlendi. Sen genelkurmay başkanıyken, 2012'de 2013'de 2014'de en çok bu yapıya üye generaller senin zamanında atandı, görevde yükseldi. TSK'nın bu hale gelmesinde sorumlu olanlardan biri de sensin. Yüzlerce subay cezaevine gönderilirken sadece izledin, ses çıkarmadın" ifadelerine yer verdi.

"Siyasiler de er ya da geç hesap verecek"

CHP Cezaevleri Komisyonu olarak defalarca basın açıklaması yaparak orduya kurulan kumpası belgelerle ortaya çıkardıklarını ifade eden Ağbaba, "Biz kumpası 2 yıl önce ortaya çıkardık. Sağır sultan duydu ama Necdet Özel duymadı. Balyoz, Askeri Casusluk ve Ergenekon davalarında raporları, kendisine gönderdik. Gerçekleri araştırmak, ortaya çıkarmak yerine bize dava açtı. Şimdi "ben üzgünüm" diyor. Sen üzgün olamazsın, sen yargılanacaksın. Kendi personelini cemaatin ellerine teslim ettin. Hiç kusura bakma, yaptıklarının hesabını vereceksin. Ayrıca, cemaatin bu konuma gelmesini sağlayan siyasi sorumlular da er yada geç mutlaka hesap vermelidir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber