Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 13 Ekim 2016 - 16:08 Yorum: 0

CHP’li Arık, otizmli öğrencilerin eğitim sorununa dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, otizmli öğrencilerin eğitim sorunlarına dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Fatma...

CHP’li Arık, otizmli öğrencilerin eğitim sorununa dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, otizmli öğrencilerin eğitim sorunlarına dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Fatma Şahin'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde verdiği bir söz var, "Otizm Eylem Planı'nı derhal harekete geçirin" diyor. Ama atılan hiçbir adım yok. Sayın Cumhurbaşkanının sözü yerde kalmasın" dedi.

CHP'li Arık, TBMM'de 19 yaşındaki otizmli Esra Nazlıdoğan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında otizmli öğrencilerin sorunlarına dikkat çekti. Otizmli çocuğu olan ailelerin anayasal hak olan eğitim hakkından yararlanamadıklarını ifade eden Arık, şunları söyledi:

"Maalesef hükümet kör gözle bakmaya devam ediyor. Esra 3 yaşında otizm teşhisi almış, şu anda 19 yaşında genç bir kızımız. Esra müzik tutkunu. Onun için ailesi Esra'yı Güzel Sanatlar Lisesi'ne göndermek istemiş, ancak Güzel Sanatlar Lisesi'nde Esra'ya ders verecek öğretmen olmadığı için Esra okula kabul edilmemiş. Esra'nın ailesi de kendi imkanlarıyla piyano dersleri aldırmış. Esra Ankara'da yapılan piyano yarışmasında, liseler ve ortaokullar arasında yapılan yarışmada üçüncü olmuş. Esra'ya eğitim veren öğretmeni, "bu çocuk konservatuar seviyesinde müzik bilgisine sahip" diyor."

Esra'nın liseyi dışarıdan okuduğunu aktaran Arık, Esra'nın üç yılda 52 kredi aldığına dikkat çekerek, "Esra'nın matematik, trigonometri, logaritma bilmesine gerek yok. Esra'yı müzik alanında eğiteceksiniz Esra'ya iki saat ders veriliyor ama normal okul öğrencileriyle aynı sorular soruluyor, adalet bunun neresinde? Esra'ya imkan verilse dünya çapında bir piyanist olacak" diye konuştu.

Arık şöyle konuştu:

"Bu çocuklar, "Bizimle ilgilenin, biz daha iyi oluruz. Bizim güneşimiz olun" diyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Gelin hep beraber bu çocukların güneşi olalım. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Fatma Şahin'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde verdiği bir söz var, "Otizm Eylem Planı'nı derhal harekete geçirin" diyor. Ama atılan hiçbir adım yok. Sayın Cumhurbaşkanının sözü yerde kalmasın."

Basın toplantısı sonrası Esra Nazlıdoğan, "Sevmekten Kim Usanır" adlı parçayı seslendirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber