Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 14 Ekim 2016 - 13:53 Yorum: 0

CHP’li Atıcı, fezlekelerden Mersin’de Başsavcılığa ifade verdi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı hakkında 3 ayrı fezleke kapsamında dava açıldı.

CHP’li Atıcı, fezlekelerden Mersin’de Başsavcılığa ifade verdi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı hakkında 3 ayrı fezleke kapsamında dava açıldı. Mersin'de katıldığı bazı eylemler ve basın açıklamalarıyla ilgili hakkında hazırlanan ve toplam 15 yıla kadar hapis cezası istenen 4 ayrı fezleke kapsamında ifade vermek üzere Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen Atıcı, fezlekelerin 3'ünden hakkında dava açıldığını öğrendiğini söyledi. Sadece "Gezi" eylemlerine ilişkin ifade veren Atıcı, "Bunların hiçbirisi suç değildir, benim için onurdur" dedi.

CHP Milletvekili Atıcı hakkında hazırlanan 5 ayrı fezlekeden 4'ü, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Biri, Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon Davası'nda görüntü ve ses kaydı almasına ilişkin, diğer 4'ü ise Mersin'de katıldığı bazı eylemler ve basın açıklamalarıyla ilgili fezlekeler kapsamında Mersin'deki 4 dosyadan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Atıcı, bu dosyalar çerçevesinde ifade vermek üzere Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na davet edildi.

"Hakkımdaki 3 fezlekeden dava açıldığını öğrendim"

Atıcı, 4 ayrı başsavcı vekilinin incelediği 4 fezleke için ifade vermek üzere bugün sabah saatlerinde Mersin Adliyesi'ne geldi. Yaklaşık bir saat içeride kalan Atıcı, adliye çıkışında İHA muhabirine açıklama yaptı. Hakkında 5 ayrı fezleke hazırlandığını belirten Atıcı, "Bunlardan bir tanesi Silivri'de yaşandığı için Silivri'ye gideceğim, orada ifade vereceğim. Bu 4 konu için ifade vermek üzere buraya geldim. Bir konudaki ifademi net olarak aldılar. Diğer konularda ifademi almadan davanın açılmış olduğunu öğrendim. Sorun değil, davanın açılıp açılmaması bizi çok bağlamıyor. Biz onurla mücadelemize devam edeceğiz. Bana gönderilen fezlekeler ve davetler neticesinde ben buraya iyi niyetle geldim ve savunmamı verdim. Bir dava henüz açılmamış, onunla ilgili savunmamı aldılar. Diğer davalar açıldığı için dava sürecinde savunmalarımızı artık mahkemede yargıca sunacağız" diye konuştu.

"Bu fezlekeler benim için onurdur, baş tacıdır. Bedelini her halükarda keyifle ödemeye hazırız"

"Her zaman onurum olarak addettiğim ve ileride torunlarıma onurla, gururla bahsedeceğim olaylar hakkında hakkımda fezleke düzenlenmiş" diyen Atıcı, bunlardan birinin, "Gezi" olaylarına ilişkin olduğunu dile getirdi. Atıcı, "Gezi olaylarının Mersin'deki yansımalarından dolayı hakkımda bir dava açmak üzere fezleke düzenlenmiş. Özgürlük, hak, hukuk, adalet isteyen halkın yanında olmak boynumun borcuydu. Elbette ki, onlarla beraber bu gösterilere katıldım. Bu bir suç değildir, bir onurdur. Bunun için beni cezalandıracaklarsa da elbette ki, bunun bedelini her halükarda keyifle ödemeye hazırız" ifadelerini kullandı.

"Bunların hiçbirisi suç değildir"

Bir diğer fezlekenin, Kazanlı Mahallesi'nde sera üreticilerinin sorunlarıyla ilgili yaptıkları basın açıklaması ve yürüyüşe ilişkin olduğu bilgisini veren Atıcı, "Orada da seracılıkla uğraşan Mersin çiftçisinin kan ağladığı, biberin hiç para etmediği dönemlerde biz orada sülfürik asit fabrikasının neden olduğu zararları anlatmış, çiftçinin sorunlarını dile getirmiştik. Çiftçinin yanında olmamız nedeniyle hakkımızda dava açılmaya karar verilmiş. Baş tacıdır. Çiftçilerle beraber ben aynı suçu işlemeye devam edeceğim. Bunun bir bedeli varsa ödemeye hazırız. Aynı suçu işlemeye devam edeceğim derken tırnak içinde, bunların hiçbirisi suç değildir. Bunların hepsi onurdur. Sadece bir takım abartı ve iftiralar netleşmiştir. Onların da olmadığını sayın savcıya anlatmış olduk" ifadelerini kullandı.

Mersin Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında basın özgürlüğünü savunduğu için de hakkında fezleke hazırlandığını kaydeden Atıcı, "Aynı fikirleri paylaşmadığımız, dünya görüşümüz, siyasi görüşümüz tamamen ayrı olduğu halde, basın özgürlüklerinin kısıtlanması nedeniyle biz burada bir açıklama yapmıştık. Bunun için yine bir fezleke düzenlenmiş. Baş tacıdır. Benimle aynı görüşleri savunmadıkları halde bütün basın mensuplarının özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Hakkında, İstanbul Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon davalarıyla ilgili bir fezleke daha olduğunu ifade eden Atıcı, şunları söyledi:

"Bu da benim onur haneme yazılan bir davadır. Silivri'de yaşanan olaylarla ilgili yaptığım bir paylaşım nedeniyle hakkımda fezleke düzenlenmiş. Bugün, Silivri'de yaşanan Ergenekon ve Balyoz davalarının bir düzmece olduğu, bütün bunların terör örgütleri ve devletin içindeki uzantılarıyla birlikte hazırladıkları anlaşıldı. Biz de bunu bütün dünyaya duyurmak istemiştik. Bu nedenle hakkımızda dava açılmış. Baş tacıdır, onurdur."

"Atılı suçların hiçbirinin yasal unsurları oluşmamıştır"

Atıcı'nın avukatı Alpay Antmen de Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 4 adet dosya olduğunu, bunların 3'ü hakkında Ankara'dan talimat verildikten sonra ifade almadan davası açıldığını söyledi. Davaların ikisinin asliye ceza, birinin ise ağır cezada açıldığını bildiren Antmen, şöyle devam etti: "Kalan bir tanesi için de bugün Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdik. Bu sonuncu dosyanın da davası açılacaktır. 4 tane ceza davası. İlk duruşmaları da sanıyorum 2016'nın sonunda olacaktır. Günleri henüz bize tebliğ edilmedi. Sayın Vekilimizin üzerine atılan suçların hiçbirinin yasal unsurları oluşmamıştır. "Gezi" olaylarından bu yana dik durmak, Türkiye'yi düşünmek, korumak ve Türkiye için, halk için kaygılanmak hiçbir zaman suç değildir, suç olmamıştır. Suç olarak da nitelendirilemeyecektir."

Antmen, Atıcı hakkında 3 dosyanın her birinden 3 yıla kadar, bir dosya için de 6 yıla kadar olmak üzere toplam 15 yıla kadar hapis cezası istendiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber