Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 13 Ekim 2016 - 16:28 Yorum: 0

CHP’li Atıcı, Mersin’deki sahte alkolden ölümleri Meclis gündemine taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'de Ekim ayının ilk günlerinde sahte alkol nedeniyle meydana gelen ölümleri Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Atıcı, Mersin’deki sahte alkolden ölümleri Meclis gündemine taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'de Ekim ayının ilk günlerinde sahte alkol nedeniyle meydana gelen ölümleri Meclis gündemine taşıdı. Atıcı, Mersin'de son günlerde yaşanan sahte alkollü içkiye bağlı ölümler ve son 5 yıldaki ölümleri Başbakan Binali Yıldırım'a sordu.

CHP'li Atıcı, TBMM Başkanlığı'na Başbakan Yıldırım'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergesinde Ekim ayının ilk 10 gününde Mersin'de bazı vatandaşların sahte alkollü içki zehirlenmesiyle hastaneye kaldırıldıklarının ve 1'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğinin basına yansıdığını belirten Atıcı, "Yaşamını yitiren kişilerin kanında metil alkolün tespit edilmesi de ölümlere sahte alkollü içkinin sebep olduğunu göstermektedir. Bu arada geç de olsa Mersin'de yapılan operasyonlarda 3 bin 869 şişe kaçak içki ve kaçak içki yapımında kullanılan tank, bidon, şişe, etiket, alkol şişesi kapağı ve bandrol ele geçirildiği açıklanmıştır. Her yıl meydana gelen metil alkol zehirlenmesine bağlı ölümlerden ve son 10 günde Mersin'de yaşanan tüm bu gelişmelerden anlaşılacağı gibi yapılan denetimler ve uygulamalar sahte alkollü içki üretimini ve satışını önleyememektedir" dedi.

Atıcı, bu çerçevede Başbakan Yıldırım'ın şu soruları yanıtlamasını istedi:

"Son 5 yılda yıllara göre sahte alkollü içki tüketiminden dolayı kaç kişi yaşamını yitirmiştir? Son 5 yılda yıllara göre yakalanan sahte alkollü içki miktarları ne kadardır? Sahte alkollü içki üretimini ve satışını engellemek üzere alkol satışı yapan yerler ne sıklıkla ve hangi kriterlerle denetlenmektedir? Sahte içki üretimi ve satışı yapanlar hakkında hangi cezai işlemler uygulanmıştır? Sahte alkollü içki üretiminde kullanılan maddelerin satışı ve denetimi konusunda son 5 yılda ne gibi düzenlemeler yapılmıştır? Vatandaşı sahte alkollü içki üretimine sevk eden faktörlerle ilgili herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa bu faktörler nelerdir? Bu çalışma çerçevesinde alınmış önlemler nelerdir?"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber