Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Siyaset 11 Aralık 2019 - 11:58 Yorum: 0

CHP’li Başkan adayından, CHP’li milletvekili hakkında mezhepçilik yaptığı iddiası

Tekirdağ'da, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe kongreleri devam ederken CHP Kapaklı İlçe Başkan Adayı Zafer Akgün, CHP Tekirdağ Milletvekilli Candan Yüceer'in...

CHP’li Başkan adayından, CHP’li milletvekili hakkında mezhepçilik yaptığı iddiası

Tekirdağ'da, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe kongreleri devam ederken CHP Kapaklı İlçe Başkan Adayı Zafer Akgün, CHP Tekirdağ Milletvekilli Candan Yüceer'in kongrelere müdahale ettiğini iddia ederek, "Candan Yüceer kongrede açık ve aleni olarak mezhepçilik üzerinden siyaset yapmıştır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan Adayı Zafer Akgün, partisinin ilçe kongrelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Delege seçimlerinde CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in rakip bir listeye alenen çalıştığını iddia eden Akgün, milletvekilinin mezhepçilik yaptığını iddia etti.

"Aleni olarak mezhepçilik yapıldı'

CHP'li milletvekili Candan Yüceer'in, kongrelere müdahale ettiğini ve kendince dizayn ettiğini iddia eden Zafer Akgün, "Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi'nde mahalle delegeleri seçildi ve kırmızı liste bu yarışı önde bitirdi. 12 Ocak'ta ise asıl kongre gerçekleştirilecek. Öncelikle bu seçim devam ediyor ama bu süreçte yaşadığımız hadiseleri kamuoyu ile paylaşmak istedik. Aday olduğumuz günden beri tek şey söylüyoruz; mesele Cumhuriyet Halk Partisi'nde iktidar olma meselesi değil, mesele partiyi birleştirici, bütünleştirici ve gelecek seçimlerde iktidara taşıyacak bir yönetim oluşturmak. Hep bunu söyledik, bunu savunduk. Herhangi bir arkadaşımız ilçe başkanı olabilir. Bölge milletvekilimizle de bunu konuştuk ama maalesef Candan Yüceer burada açık ve aleni olarak mezhepçilik üzerinden siyaset yapmıştır. Biz kendisinin her zaman yanında olduk, mezhepçilik yapmadık ama o öyle yapmadı. Bu seçimlerde gece saat 02.00'lere kadar eşi ile birlikte tek tek alevi vatandaşların evine giderek oy istedi. Kapaklı'da Cumhuriyet Halk Partisi'ni adeta karpuz gibi ikiye böldü. Biz onun hakkında bu konuyla ilgili raporlarımızı hazırladık. Milliyetçiliğimiz bizde ulus milliyetçiliğidir. Alevisi, Sünnisi, Çerkez'i, Laz'ı farketmez; önemli olan vatanına bağlı insanları Cumhuriyet Halk Partisi kadroları arasında görmek. Vekilimiz sadece kendini düşünerek hareket ediyor ve bu da partimize zarar veriyor. Bu konuyla ilgili raporumuzu genel merkezimize götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"Süreç devam ediyor"

Sürecin devam ettiğini ve 12 Ocak'taki kongre yapılacağını hatırlatan Akgün, "Seçim sürecimiz devam ediyor. 12 Ocak'a kadar olan süreyi değerlendireceğiz. Delegelerin içerisinde kırmızı listede de olsa pişmanlık yaşayan arkadaşları görüyoruz. Bu delege seçimlerinde yapılanlar partimize büyük zarar veriyor. Bu şekilde yapılan seçimlerde teşkilatın başarılı olması mümkün değil. Bizim hedeflerimiz var, hedeflerimiz üzerinde yürümek istiyoruz. Benim hedefim sadece ilçe başkanlığı değil" dedi.

CHP’li Başkan adayından, CHP’li milletvekili hakkında mezhepçilik yaptığı iddiası

CHP’li Başkan adayından, CHP’li milletvekili hakkında mezhepçilik yaptığı iddiası

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber