Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 04 Temmuz 2020 - 16:08 Yorum: 0

CHP’li belediyenin faaliyet raporuna 4 CHP’liden ret oyu

CHP'li Menemen Belediyesinin temmuz ayı meclis toplantısında 2019 yılı faaliyet raporu, aralarında 4 CHP'li meclis üyesinin de bulunduğu 16 meclis üyesi...

CHP’li belediyenin faaliyet raporuna 4 CHP’liden ret oyu

CHP'li Menemen Belediyesinin temmuz ayı meclis toplantısında 2019 yılı faaliyet raporu, aralarında 4 CHP'li meclis üyesinin de bulunduğu 16 meclis üyesi tarafından ret oyu yedi. 3 İYİ Partili meclis üyesi de salondan dışarı çıkarak çekimser kaldı.

CHP'li Menemen Belediyesinin temmuz ayı meclis toplantısında, belediyenin 2019 yılı faaliyet raporu oylandı. Ancak Cumhur İttifakı grubunun 12 meclis üyesi rapor için ret oyu kullanırken, 4 CHP'li meclis üyesi de Cumhur İttifakı grubu gibi rapora ret oyu verdi. Öte yandan 3 İYİ Partili meclis üyesi de salondan dışarı çıkarak çekimser kaldı. Buna rağmen kullanılan oyların dörtte üç çoğunluğu sağlanamadığından faaliyet raporu kabul edildi.

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, "Cumhur İttifakı olarak 12, CHP'den 4 meclis üyesi rapora ret oyu verdi. 10 CHP'li "evet" dedi, 2 CHP'li oylamaya katılmadı. 3 İYİ Partili salonu terk etti. Belediyenin uygulamaları doğru bulunmadığı için reddedildi. İşleyişin doğru gitmediğine inanan ve ret oyu veren CHP ve İYİ Partili meclis üyelerine Cumhur İttifakı olarak teşekkür ediyoruz. Oyalamada yanımızda oldular. Ayrıca, CHP grubunun teklif ettiği encümen ve komisyon üyelerinden hiçbiri seçilmedi. Cumhur İttifakı'nın teklifi olan, içlerinde CHP'lilerin de olduğu üyeler ise encümen ve komisyonlara getirildi. Geçen mecliste mevcut belediye başkanına belediyenin arsaları ile ilgili kat karşılığı sözleşme yapıp istediğine satmaya benzer bir yetki verilmişti. CHP'li Nursel Katipoğlu soru önergesi verdi ve mecliste oy çokluğu ile bu yetki geri alındı. Bundan sonraki süreci diğer meclislerde yaşayıp göreceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber