Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ağustos 2016 - 07:43 Yorum: 0

CHP’li Çankır: "Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var"

CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Ali Çankır, "Türkiye önemli bir dönüm noktasından döndü. Demokrasiye yapılmak istenen ciddi bir kalkışmanın önüne...

CHP’li Çankır: 'Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var'

CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Ali Çankır, "Türkiye önemli bir dönüm noktasından döndü. Demokrasiye yapılmak istenen ciddi bir kalkışmanın önüne geçildi" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün kirli yapısının 15 Temmuz'da daha net açığa çıktığını söyleyen CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Ali Çankır, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığının ortaya konduğunu belirtti. Ordunun peygamber ocağı olduğunu hatırlatan Çankır, "Burada bir şeyin altını çizmek lazım. Bir tanesi Türk halkı, Türk milleti demokrasiye olan bağlılığı ile ilgili inisiyatifini ortaya koydu Fakat şunun da hiç unutulmaması lazım ki peygamber ocağı diye nitelendirdiğimiz TSK içinde de Mustafa Kemal'e bağlı vatana ve Kuvayi Milliyeye bağlı önemli bir askeri kesim bu kalkışmaya karşı durdu. Dolayısıyla bu kalkışmanın önlenmesinde önemli bir pay edindi" ifadelerini kullandı.

Geçmişte birçok tecrübe edinildiğini ve bugünlere gelindiğini hatırlatan Ali Çankır, "Türkiye'nin tem taşlarına müdahale eden Türk demokrasisine müdahale eden tam bağımsız Türkiye hedefi ile yol alan Türk milletinin gücüne müdahale eden dış unsurların çok dikkatli ve özenle takıp edilmesi lazım. Bu takip elden bırakılırsa ya da bir takım iktidar hevesleriyle dolaylı olacakta olsa bırakım beraberlik olduğunda ülkemizin başına gelecekleri hapımız 15 Temmuz'da gördük. Burada ortak bir bilincin ortaya çıkması için temel bir birliktelik olabilmesi için ötekileştirmeyen birbirine bağlayan Türk milletini bir arada tutan temel değerlerin artık bir şekilde ortaya konması gerek" diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin önemli olduğuna değinen Çankır, "15 Temmuzdan sonra ötekileştirmeyen bizden olmayanı dışlamayan bir anlayışla üst kimlik olarak belirlediğimiz ortak kimliğin Mustafa Kemal'in değerleri doğrultusunda bir ortak anlayış oluşturabilirsek eğer bundan sonra milli bilinci ileri götürebiliriz. Bu da tam bağımsız Türkiyeyi, çağdaş Türkiyeyi sağlıklı bir şekilde bize getirir. Tüm siyasilerin bir arada bulunarak birlik beraberlik içinde bunları gerçekleştirmesi lazım" ifadelerini kullandı.

"ÖTEKİLEŞTİRMEKTEN VAZGEÇELİM"

Tüm sorunların temelinde farklı düşünen yurttaşların ötekileştirilmesinin yattığına dikkat çeken Ali Çankır, "Bu ötekileştirmekten vazgeçilmesini, kurumsal yapıların içine girecek olan tüm bürokratik yapılarında kendi branşlarıyla ilgili başarılı kadrolardan oluşmasını vatana millete bağlı kadro oluşmasını buradaki kısası yaparken a partisi b zümresinin ya da başkalarının belirlemesinin başımıza açtığı belaları gördük" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber