Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Kasım 2016 - 13:24 Yorum: 0

CHP’li Gök: “Başbakan’ın önergeyi geri çekme açıklaması, iç tüzük hükümleriyle çelişmektedir"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Başbakan'ın önergeyi geri çekme açıklaması, iç tüzük hükümleri ile çelişmektedir. Şu ana kadar kanunlar dairesine...

CHP’li Gök: “Başbakan’ın önergeyi geri çekme açıklaması, iç tüzük hükümleriyle çelişmektedir'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Başbakan'ın önergeyi geri çekme açıklaması, iç tüzük hükümleri ile çelişmektedir. Şu ana kadar kanunlar dairesine önergenin çekildiğine dair herhangi bir yazı ulaşmamıştır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Kadın Kolları ve CHP milletvekillerinin de katıldığı basın toplantısında cinsel istismar suçlarıyla ilgili tasarıya ilişkin açıklama yaptı. Gök, "Türkiye nefesini tuttu ve son 4 gündür medyanın, tüm kamuoyunun ve halkımızın çok yakından takip ettiği bir utanç yasasının tartışıldığı günlerden geçiyor. İktidarın tecavüzü meşrulaştıran bir ahlak anlayışını Türkiye'ye dayatmasını Türkiye kabul etmedi. Türkiye ayakta. Körpecik bedenlerin hoyratça sömürülmesine izin veren, onu meşrulaştıran bir yasayı Türkiye elinin tersi ile itti. Sayın Başbakan önergeyi geri çekeceklerini ifade etti. Af niteliğindeki bu önerge mecliste yeterli çoğunluğa ulaşmadığı için reddedilmiş bir önergedir. Biz CHP olarak bu önergenin geri çekilmesinin ötesinde reddedildiğini ifade ediyoruz. Başbakan'ın önergeyi geri çekme açıklaması, iç tüzük hükümleri ile çelişmektedir. Şu ana kadar kanunlar dairesine önergenin çekildiğine dair herhangi bir yazı ulaşmamıştır. Bu utanç yasası çöplüğe atılana kadar biz mücadelemizi mecliste vermeye devam edeceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber