Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Siyaset 25 Temmuz 2016 - 14:13 Yorum: 0

CHP’li Gök: “Normalleşmeyi sağlarken bütün bunları değerlendirerek herkesi bu sürece katmanın sayısız yararının olacağını düşünüyorum"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Normalleşmeyi sağlarken bütün bunları değerlendirerek herkesi bu sürece katmanın sayısız yararının olacağını...

CHP’li Gök: “Normalleşmeyi sağlarken bütün bunları değerlendirerek herkesi bu sürece katmanın sayısız yararının olacağını düşünüyorum'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Normalleşmeyi sağlarken bütün bunları değerlendirerek herkesi bu sürece katmanın sayısız yararının olacağını düşünüyorum" dedi.

Gök, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Gök, liderler zirvesinin önemli olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bir an önce normalleşmeye, herkesin anayasal sınırlar çerçevesinde görevini ifa etmesinde sayısız yararlar vardır. 15 Temmuz gecesi siyaset kurumu önemli bir sınav vermiştir. Türkiye'nin çok olağanüstü bir gecesinde FETÖ terör örgütünün neden olduğu darbe girişimini önleme adına tüm siyasi partiler milli egemenliği korumak ve Meclis'e sahip çıkmak kararlılığı içinde Meclis'e gelerek duruşlarını sergilemişlerdir. Olağanüstü gecede parlamentoyu olağan olarak çalıştırarak moral ve motivasyonu çökertilmiştir. Halkımızın da sokağa çıkmasıyla beraber darbenin aradığı moral ve motivasyon o anda bitmiş ve Türkiye bir kabusu yaşamaktan kurtulmuştur. Elbette süreç devam ediyor, daha önümüzde tehlikeler var. Bu tablo içerisinde bütün siyasi partilere, kurumlara, Cumhurbaşkanı'na düşen görev Türkiye'yi bir an önce normalleştirecek, herkesin diyaloğunu arttıracak adımlar atmaktır. Herkesin 15 Temmuz'dan önceki görüşlerini gözden geçirerek bundan sonra siyasi partilerin demokratik hayatın vazgeçilmez parçası olduğu gerçeğini göz ardı etmeden bundan sonraki süreç içerisinde katılımcı, beraberlik içerisinde çalışmalar yürütülür diye bekliyoruz. Türkiye'nin böyle bir tabloya ihtiyacı var. Yaşadığımız süreç içinde gelinen tabloda HDP'nin de bu toplantıda yer alması gerekliydi. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yayınlanan ortak bildiride HDP'de önemli bir duruş sergiledi. Normalleşmeyi sağlarken bütün bunları değerlendirerek herkesi bu sürece katmanın sayısız yararının olacağını düşünüyorum" dedi.

FETÖ konusunda ortak bir tavır sergilenmesinin önemine değinen Gök, bu konuda itirazlarını belirttiklerini ve bu konuda mağdur olduklarını ifade etti. Gök, "Türkiye olağanüstü bir geceyi yaşadı. Darbeciler başarılı olsaydı sıkıyönetim ilan edilecekti. Biz Meclis'te bulunmak suretiyle olağan yöntemlerle bu sürecin atlatılması konusunda katkı verdik. Bu kadar partinin bir araya geldiği bu olağanüstü olayda olağan yöntemlerle bu tablonun aşılabileceğine inanıyoruz. Liyakat sistemi göz ardı edilmiştir. Herkes siyaseten kayrılmış, birçok sınav sorularının çalındığı ortam oluşmuştur. Biz bu anlamda elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber