Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 16:58 Yorum: 0

CHP’li Kadınlardan 1 Eylül açıklaması

CHP Balıkesir İl Kadın Kolları 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Kadın Kolları Sekreteri...

CHP’li Kadınlardan 1 Eylül açıklaması

CHP Balıkesir İl Kadın Kolları 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Kadın Kolları Sekreteri Zekiye Uçar barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek "Geldiğimiz süreçte, ekmek kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var" dedi.

CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinlikte 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutladı. Etkinliğe CHP İl Başkanı Ender Biçki, kadın kolları üyeleri ve partililer katıldı. CHP Kadın Kolları Sekreteri Zekiye Uçar ikinci Dünya Savaşının, Dünya tarihinin en kanlı savaşı olduğunu ifade ederek "1 Eylül 1939 tarihinde, Nazi Alman orduları, Polonya'ya saldırarak, 20.Yüzyılın en kanlı savaşını başlatmıştır. 72 milyon insan ölmüş, tarihin en büyük en kanlı soykırımı yaşanmıştır. Milyonlarca insanın ölümüne neden olan bu savaştan sonra, bir daha savaşlar olmasın diye, 1 Eylül günü"Dünya Barış Günü" ilan edilmiştir. Barış, en büyük zenginliktir. Barış, insanların, ırklarına, dillerine, dinlerine, mezheplerine bakmaksızın, kardeşçe, bir arada yaşamalarının adıdır. Biz CHP'li kadınlar Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün seslendiği gibi, bu günde, Türkiye'ye ve tüm dünyaya sesleniyoruz: Yurtta Barış, Dünyada Barış, Biz, hiçbir zaman, hiç bir çocuğun, gözyaşı dökmediği bir dünyaya inandık. Bir araya geldikçe güçleneceğimize çoğalacağımıza inandık.Derdimizi acımızı sevincimizi paylaşmaya inandık, dayanışarak mutlu olacağımıza inandık. Helal ekmekle kurulan sofralara, sevgiyle yürekle paylaşmaya inandık. Savaş kadınlar için, acıdır, yakandır, kavurandır" dedi.

Ölümün değil yaşamın tarafındayız

Savaşın çocuklar için, korku çaresizlik ve yok oluş anlamına geldiğinin altını çizen Uçar " Evlerinde oynayan, uyuyan çocukları, öldüren bombalar,hem çocuklarımızı,hem biz anaların yüreklerini parçalar. Barışta, oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını kaybeder. Savaş, yaşamın da, doğanın da, dünyanın da, dengesini bozar. Geldiğimiz süreçte, Ülkemizde ve Ortadoğu'da, barışa her zamankinden çok ihtiyacımız var. Geldiğimiz süreçte, ekmek kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var. Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar; ölümün değil yaşamın tarafındayız. Baskı şiddet ve zora karşı, özgürlükleri ve demokrasiyi, Yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Dünya barışını tehdit eden her türlü terörü lanetliyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz. Bu yüzden, savaşın, ölümlerin, bizi birbirimizden daha uzağa savurmaması için,yaşanacak bir Türkiye için,hemen şimdi barış, ebediyen barış diyoruz. 1 Eylül Dünya barış günümüz kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Etkinliğe elinde oyuncak silahla katılan çocuklar tabancaları yere bıraktıktan sonra CHP'li bayanlar çocuklara çikolata ve kurşun kalem hediye etti.

CHP’li Kadınlardan 1 Eylül açıklaması

CHP’li Kadınlardan 1 Eylül açıklaması

CHP’li Kadınlardan 1 Eylül açıklaması

CHP’li Kadınlardan 1 Eylül açıklaması

CHP’li Kadınlardan 1 Eylül açıklaması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber