Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
Sami Er
Siyaset 01 Eylül 2016 - 14:33 Yorum: 0

CHP’li Özel’den Efkan Ala değerlendirmesi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bırakmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bundan sonraki süreçte Adalet...

CHP’li Özel’den Efkan Ala değerlendirmesi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bırakmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bundan sonraki süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içinde çok sarsıcı ülke kamuoyunu çok meşgul edecek istifalar görevden almalar ve devamında dokunulmazlık kaldırmaları ve yargılanmalar yaşanacaktır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Manisa İl Başkanlığı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP'li Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bırakmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ala'nın görevini bırakmasıyla ilgili "Gecikmiş bir istifa" değerlendirmesinde bulunan CHP'li Özel, şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanı Efkan Ala, görevini bıraktı ya da görevinden el çektirildi. Yerine Sayın Süleyman Soylu görevlendirildi. Çok gecikmiş bir istifa. 7 Haziran seçimlerinden itibaren başlayan ve bugüne kadar devam eden süreçte Türkiye'de canlı bomba saldırıları, bombalı araçlarla yapılan saldırılar, provokatif eylemler ve bugün dünya barış gününü yaşıyoruz; Türkiye'de hem şehit kanı hem de suçsuz insanların bombalı saldırılarda kaybettikleri kanlar hepimizin yüreğini dağlıyor. Anayasa'ya göre bir siyasi sorumluluk makamı var. İlk siyasi sorumlu İçişleri Bakanıdır. Kendisinin şimdiye kadar defalarca istifaya davet ettik. Bir başka çağdaş modern bir ülkede bu yaşanıyor olsaydı bu 20 kez istifa etmesi gerekirdi. Gecikmiş bir istifadır. Yeterli değildir."

"Dokunulmazlık kaldırmaları ve yargılanmalar yaşanacaktır"

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bırakmasının devamında ülke kamuoyunu meşgul edecek farklı gelişmelerin de yaşanacağı iddiasında bulunan Özel, "Sorumlulardan sadece bir tanesi istifa etmiştir. Ama bir gerçek vardır ki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sancak gemisinin, amiral gemisinin orta direği artık çatlamıştır. Geçtiğimiz dönemlerde ülkeyi iyi yönetememekle suçladığımız Adalet ve Kalkınma Partisi ülkeyi yönetememektedir. Ülkenin başına bela ettiği önce Fethullah Gülen yapılanmasına teslim ettiği istihbarat, emniyet, içişleri ve tüm kurumlar daha sonra öfkeli çocuklar diyerek görmezden geldiği İŞİD militanları ve uzun süre müzakerelerde bulunup güvenlik zafiyetine göz yumdukları PKK terörünün Türkiye'yi getirdiği hal ortadayken Adalet ve Kalkınma Partisi'nin dün yaşanan İçişleri Bakanı istifası yaprak dökümünün başlangıcıdır. Bundan sonraki süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içinde çok sarsıcı ülke kamuoyunu çok meşgul edecek istifalar, görevden almalar ve devamında dokunulmazlık kaldırmaları ve yargılanmalar yaşanacaktır. Bunları hep birlikte göreceğiz" dedi.

'Müezzinoğlu" kararını da eleştirdi

CHP'li Özel, İçişleri Bakanlığı'na atanan Süleyman Soylu'nun koltuğunu eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na devretmesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Özel, "20 istifa davetinin sonunda hepsine kulak tıkayıp sarayla düştüğü çelişkiden sonra istifa eden Efkan Ala bir tarafa yeni kabinede görev alan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Müezzinoğlu'nun geçen yaz daha ortada hiçbir şey yokken Burhan Kuzu seçim sonuçlarını "Seçmen kaosu seçti" dedikten sonra Suruç saldırısıyla başlayan süreçte ve terör bir anda patlamışken Müezzinoğlu'nun da "Başkan seçilseydi bunlar yaşanmazdı" ifadesi de kayıtlardan çıkarıp bugün bu kişinin sarayın onayıyla tekrar bakan yapıldığını altını bir kez daha çizmek isterim" diye konuştu.

"Kabinede FETÖ'cü bakanların olduğunu söylemek için kahin olmaya gerek yok"

Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 bin istihbarat elemanından 6 bin 500'ünün, 81 ilin emniyet müdüründen 74'ünün Fethullah Gülen'ci olduğu ve bunların bizzat Efkan Ala tarafından ifade edildiği bir süreçte AKP grubunun içinde sayısız milletvekilinin, kabine içinde de belli bir sayıda bakanın FETÖ bağlantılı olduğunu söylemek için kahin olmaya gerek yok. Her yerde bunun temizliği yapılırken AKP gurubunda ve kabinede bunun temizliği yapılmaması zaten düşünülemez. Ama bu Efkan Ala istifasının kendisinin FETÖ'cü olmakla ilgili olmaktan çok FETÖ'yle mücadele konusunda kendi içlerindeki yorum farklılıkları ve ekipleşme, ekip farklılıklarından kaynaklandığı konusunda ciddi emareler var."

"Eski Bakan Mumcu'nun oğlunun nikahına katılan tek AKP'li Ala'dır"

CHP'li Özel şunları söyledi:

"Ayrıca şunu da söyleyelim AKP'de görev yapmış eski bakanlar çağrıldı ve toplantı yapıldı. Ama 5 bakan kara listedeydi ve çağrılmadı. Bu 5 bakanın içinde Erkan Mumcu da var. Erkan Mumcu'nun oğlunun 12 Ağustos'ta yapılan düğün törenine katılan tek AKP'linin ve nikah şahidinin de Efkan Ala olduğunu ve AKP içindeki iktidar savaşlarında Efkan Ala'nın tuttuğu farklı pozisyonların bugün yaşananlarla da ilgisi olduğunun herkesin dikkatlerine sunuyoruz. Dün gelmeyen, çağırılmayan bakanlardan İdris Naim Şahin'den başlayarak Fethullah Gülen bağlantısı sürekli vurgulanıyor. Efkan Ala'nın bu ziyaretinin ne manaya geldiği üzerinde düşünülmesi gerekiyor. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi grubunda her birisi FETÖ'yle bağlantısından dolayı partiden ihraç edildiklerinde güvenoyu sayısının altına düşecek kadar Fetullahçı olduğuna da hiç şüphe yok."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber