Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Temmuz 2014 - 11:48 Yorum: 0

CHP'li Sarıbaş'tan, Karadağ'da altın arama çalışmalarına tepki

TBMM (AA) - CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Karadağ köyünde bir firmaya altın arama ruhsatı verilmesine tepki gösterdi.  Sarıbaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, altın...

CHP'li Sarıbaş'tan, Karadağ'da altın arama çalışmalarına tepki

TBMM (AA) - CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Karadağ köyünde bir firmaya altın arama ruhsatı verilmesine tepki gösterdi.  

Sarıbaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, altın üretiminin yarattığı çevresel tehlikelere dikkati çekti. 

Türkiye'nin oksijen deposu Kaz Dağlarında altın üretimine yönelik çalışmalara değinen Sarıbaş, ormanların tahrip edildiğini, yeraltı sularının kirlendiğini ve hatta azaldığını, bazı hastalıklarda da artış görüldüğünü savundu. Altın üretiminden elde edilecek gelirin, doğanın tahribatı nedeniyle yaşanacak kayıp ile karşılaştırılamayacak ölçüde az olduğunu belirten Sarıbaş, bölgenin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu kaydetti. 

Sarıbaş, Çan İlçesinde ikinci bir termik santralın kurulma aşamasında olduğunu ifade ederek, Karadağ köyünde ise yeni bir altın arama ruhsatı verildiğini, bölge halkının buna karşı olduğunu, bu durumu da ilgili kurumlara aktardıklarını anlattı. 

Köylülerin altın aramak için bölgeye gelinmesi halinde çıkabilecek nahoş olaylar nedeniyle yetkilileri uyardıklarını da belirten Sarıbaş, "Altın borsada oynanan ve kazanılan bir şirket oyunudur. Altına hayır diyen hemşehrilerime gerekli desteği vereceğimi belirtmek istiyorum" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber