Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Kasım 2014 - 19:01 Yorum: 0

CHP'li Tanrıkulu üst mahkemeye başvurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine konulan yayın yasağının kaldırılması için bir üst mahkemeye başvurdu.

CHP'li Tanrıkulu üst mahkemeye başvurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun avukatı, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmek üzere, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğine verdiği dilekçede, yayın yasağının kaldırılmasını istek etti.

Basın özgürlüğüne ve kamusal meselelerle ilgili bilgi edinmenin halk yararına bulunduğu savunulan dilekçede, şu ifadeler kullanıldı:

'Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği sebebi ile verilen yayın yasağı kararı, insan esas hak ve özgürlüklerini orantısız biçimde kısıtlayan, yasal dayanaklardan ırak ve atıf yaptığı yasa maddeleri ile müşterek değerlendirildiğinde bile kabul edilemez niteliktedir. Bu sebeple sırf sonuçlarına vakıf olduğumuz ve ama içeriğini öğrenemediğimiz kararın itiraz incelemesi sonucunda kaldırılması, demokratik yasa devleti olmanın ve yan olduğumuz uluslararası sözleşmeler ile T.C. Anayasası hükümlerinin mecbur sonucudur.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu sebebi ile gerçekleştirilen taleple Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği sebebi ile verilen yayın yasağı kararının itiraz incelemesi sonucunda kaldırılmasını müvekkil hesabına arz ve istek ederiz.'

Meclis Soruşturma Komisyonunun yazısı üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının isteğiyle Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğince, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar meselesi için kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine, 27 Aralık 2014 tarihsel mesai bitimine kadar yayın yasağı getirilmişti.


Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber