Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 16:53 Yorum: 0

CHP’li vekil Bigadiç Bor işletmelerini ziyaret etti

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın incelemelerde bulunmak üzere Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti.

CHP’li vekil Bigadiç Bor işletmelerini ziyaret etti

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın incelemelerde bulunmak üzere Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Bigadiç Bor İşletme Müdür Yardımcıları Şükrü Gökmen ve Ali Koç'u makamında görüşüp çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Akın, Bigadiç Bor çalışanları ile de yakından ilgilenip sohbet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı baş danışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akın, "Bigadiç bizim için Balıkesir'de bor madeni ile çok büyük bir zenginliğe sahip olan ilçemiz. Bigadiç halkının bor madeninden yararlanabilmesi için daha fazla neler yapabiliriz, Bigadiç'e yatırım nasıl getirebiliriz bunları araştırıyoruz. Bor Madeni burada sadece bir un gibi işleniyor. Un gibi işlenmesinin yerine daha fazla işlev katıp değerini yükselterek, ülkemiz bütçesine ve ilçemize artı katkısı olur diye çalışmalar başlattık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun baş danışmanı ve Enerji - tabi kaynaklardan sorumlu olduğunu ifade eden Akın, "Bu konu kendi alanıma girdiğinden dolayı daha detaylı çalışmalar yapıyoruz. Önü çok açık bir malzeme ve elimizde çok müthiş bir zenginlik var. Maalesef uzun zamandır bunun değerlendirilemediğini gördük ve bununla ilgili meclise bir araştırma önergesi verdim. Türkiye genelinde büyük rezervlere sahibiz. Yaklaşık dünya rezervinin yüzde 75'i bize ait. Bu kaynakları Türkiye'nin güç kaynağı haline getirip ülkemize daha fazla gelir olarak nasıl getiririz diye çalışmalar içerisindeyiz. Bu konuda üniversitelerimiz ile çalışmalarımız devam ediyor. Bigadiç Bor İşletmelerinde yaklaşık 400 vatandaşımıza kadrolu olarak çalıştırıp ekmek veriliyor. Bor madeni sayesinde çok daha fazla işler yapabileceğimize inanıyoruz. Bunun ile ilgili yakın zamanda Balıkesir'de bir bor çalıştayı yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğüne gerçekleştirdiği ziyarete CHP İl Başkanı Ender Biçki, Bigadiç CHP ilçe Başkanı Hasan Yılmaz ve Karesi CHP İlçe Başkanı Onur Ayan katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber