Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 18 Ağustos 2016 - 17:18 Yorum: 0

CHP’li Yılmaz: “Suriye’de sınırımızın 20-25 kilometre aşağısında bir koridor oluşuyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "Suriye'de kazanan güç PYD'dir. Suriye'de sınırımızın...

CHP’li Yılmaz: “Suriye’de sınırımızın 20-25 kilometre aşağısında bir koridor oluşuyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "Suriye'de kazanan güç PYD'dir. Suriye'de sınırımızın hemen dibinde değil ama sınırımızın 20-25 kilometre aşağısında bir koridor oluşuyor ve Türkiye bunu önleyemiyor. Bütün sözlere rağmen koridor hızlı bir şekilde ilerliyor" dedi.

Yılmaz, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Ortadoğu'da derin değişiklikler olduğunu söyleyen Yılmaz, "Suriye'de kazanan güç PYD'dir. Suriye'de sınırımızın hemen dibinde değil ama sınırımızın 20-25 kilometre aşağısında bir koridor oluşuyor ve Türkiye bunu önleyemiyor. Bütün sözlere rağmen koridor hızlı bir şekilde ilerliyor. Telabyad düşmeden önce PYD oranın yönetimiyle ilgili yapılanmaya gitmişti, oranın nasıl yönetileceğini belirlemişti, öz yönetim oluşturulacaktı. Akabinde özyönetim Kobani kantonuna katılacaktı. Telabyad aynen o şekilde oldu" dedi.

Yılmaz, iktidarın Suriye konusuna ideolojik baktığını iddia ederek, "Suriye'nin birliğini koruyabilecek belki de Esad ama Esad'ı zayıflatmak için onun karşısında kim varsa onu destekledi. Burada bir çark etme söz konusu olabilecek, belki de bir u dönüşü göreceğiz. Yakın bir vadede Türkiye gerçeklerle yüzleşecek, Esed tekrar Esad olacak. Böyle bir döneme giriyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğünü istiyorsunuz, ama toprak bütünlüğünü parçalayacak unsurlarla hareket ediyorsunuz. Bu konuda daha realist davranılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail anlaşmasına ilişkin bir soru üzerine ise Yılmaz, anlaşma ile İsrail askerlerine açılmış davaların düşeceğini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber