Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Ekim 2014 - 15:33 Yorum: 0

CHP'lilerden adliye önünde eylem

CHP İl Örgütü, İstanbul merkezli 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesini adliye binalarının önüne siyah çelenk bırakarak, protesto etti

CHP'lilerden adliye önünde eylem

BURSA (AA) - CHP Bursa İl Örgütü, İstanbul merkezli 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesine, adliye önüne siyah çelenk bırakarak tepki gösterdi.

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, adliye binası önünde yaptığı açıklamada, "Aralarında iş adamları, eski bakan çocuklarının da bulunduğu toplam 60 kişiyle ilgili suçlamalara savcılığın verdiği takipsizlik kararının düşündürücü" olduğunu söyledi. 

Savcılığın takipsizlik kararında, "Varsayımlar üzerine örgüt kurulmuş ve soruşturma hukuki olmayan bir düzen üzerine inşa edilmiştir" ifadelerinin yer aldığını vurgulayan Çelik, "Savcılığın 'takipsizlik' kararında ayrıca, 17-25 Aralık soruşturması çerçevesinde temel insan haklarından olan haberleşme hak ve hürriyetinin yok sayıldığı vurgulanmaktadır. Anladık ki 17 Aralık soruşturmasındaki ses kayıtlarının ve belgelerin hiçbir önemi yokmuş" görüşüne yer verdi. 

Çelik ve beraberindekiler daha sonra üzerinde "adaletin kara günü" yazılı siyah çelengi Adliye Sarayı'nın önüne koydu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber