Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Ekim 2014 - 16:08 Yorum: 0

CHP'lilerden adliye önünde eylem

CHP il örgütlerince, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta adliye binalarına siyah çelenk bırakıldı

CHP'lilerden adliye önünde eylem

İZMİR (AA) - CHP İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak il örgütleri, İstanbul merkezli 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesine adliye binalarının önüne siyah çelenk bırakarak tepki gösterdi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ile İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Aytun Çıray, Hülya Güven, Musa Çam, Erdal Aksünger, Mustafa Moroğlu, bazı ilçe belediye başkanları ve partililerin katıldığı etkinlikte, İzmir Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek C kapısına slogan eşliğinde yürüdü.

Burada açıklama yapan Engin, Türkiye'nin bütün il adliyelerinde siyah çelenk eylemi düzenleyerek, 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili verilen takipsizlik kararına tepki gösterdi. 

Soruşturmada bugün gelinen noktanın demokrasi, yargı tarihinde "kara leke" olduğu ifadesini kullanan Engin, CHP'nin Temiz toplum özlemlerine öncülük edeceğini ve konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. 

Açıklamanın ardından Engin ve beraberindekiler adliye girişine, üzerinde "Adaletin kara günü" yazısı bulunan siyah çelenk bıraktı.

- Diğer iller

Denizli CHP İl Başkanlığı, Denizli Adiye Binasına çelenk koyarak, 17 ve 25 Aralık soruşturmaları hakkında takipsizlik kararı verilmesini protesto etti.

Aralarında CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Merkez Efendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri bulunduğu grup Adalet Sarayı'nda bir araya geldi.

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun açıklamasının ardından Adalet Sarayı binası önüne siyah çelenk bırakıldı. 

Uşak'ta düzenlenen protestoda ise, CHP İl Başkanı Bülent Horasan ve beraberindeki Uşak Adliyesi'ne siyah çelenk bıraktı.

Burada açıklama yapan İl Başkanı Horasan, soruşturmalarla ilgili takipsizlik kararı verilmesinin hukuk skandalı olduğunu belirtti.

Aydın ve Manisa'da da CHP İl Başkanlıklarınca, Adliye Sarayları önüne siyah çelenk bırakılıp basın açıklaması yapıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber