Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 23 Ağustos 2015 - 23:42 Yorum: 0

CHP’nin de, MHP’nin de, HDP’nin de siyasal duruşları yok

AK Parti Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci Mahalle Toplantılarında vatandaşlarla bir araya geliyor.

CHP’nin de, MHP’nin de, HDP’nin de siyasal duruşları yok

MALATYA - AK Parti Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci Mahalle Toplantılarında vatandaşlarla bir araya geliyor.

Son olarak AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın organize ettiği program ile Yakınca Mahallesi gençleri ile bir araya gelen Tüfenkci, gençlerle ve mahalle sakinleri ile sohbet ederek istişarelerde bulundu.

Tüfenkci, 7 Haziran sonrası hükümet kurma sürecinde muhalefetin tutumunu eleştirerek, muhalefet liderlerini akıllarını kiraya vermiş siyasetçiler olarak tanımladı.

‘’ONARIM HÜKÜMETİ TEKLİF ETTİLER’’

CHP’nin koalisyon hükümeti yerine ‘’onarım hükümeti’’ kurmayı teklif ettiğini ifade eden Tüfenkci, ‘’Bize teklif edilen bu onarım onüç yıl boyunca iktidarımız döneminde yaptığımız reformların geriye dönmesi yönünde bir teklifti. Bu teklif demokrasi adına, özgürlük, eşitlik adına yapılan reformların, kat edilen mesafenin geriye dönmesi, bunu yerine Kemalist ideolojinin yeniden hakim kılınmasını, darde ve vesayet atmosferinin yeniden hakim kılınmasını içeren bir yaklaşımdan başka bir şey değildi. AK Parti kendisini hiçleyen böyle bir anlayış ile hükümet kurması düşünülebilir mi? Bu her şeyden öte milletimize karşı yapılacak en büyük haksızlık olurdu. Vatandaşımız kediye çiğer teslim eder gibi bu kazanımları CHP’ye teslim edelim diye bize onüç yıl boyunca tek başımıza iktidarda tutmadı. Bunun sorumluluğunu unutamayız’’ dedi.

‘’ÖZDE DEĞİL, SÖZDE MİLLİYETÇİLER’’

MHP’nin tüm sorumluluklardan kaştığını dile getiren Tüfenkci, böyle bir siyasi duruş ile milletin karşısına nasıl çıkacaklar. Bahçeli erken seçimde milletin karşısına hangi gerekçe ile çıkıp oy isteyecek. Aziz milletimiz MHP liderine, ‘Biz sana yüzde 16 oy verdik, bu temsil oranı ile Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile uğraşacağına, ülkenin hükümetsiz kalmasına göz yummayarak terör örgütlerine fırsat vermeseydin’’ demiyecek mi? Bahçeli’ye yakışan, MHP’ye yakışan, eğer özde milliyetçi bir hareketseler, samimi bir şekilde çıkıp bu zor günde ülkemizi hükümetsiz bırakamayız demeliydi. Ama görüyoruz ki bunlar özde değil, sözde milliyetçiler.

Diğer taraftan HDP, 7 Haziran seçimleri öncesi vatandaşa, özellikle de Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımıza ‘bize oy verin, meclise gönderin, dağa çıkma devri kapansın ovada siyaset yapalım’ diyerek destek istedi. Vatandaşlarımız bu söyleme inanarak destek verdiği HDP, seçim sonrası örgütlerimiz kendi savunma gücünü kursun diye talimat verdi. Kendilerine savaş bitsin, çözüm süreci devam etsin diye verilen desteği savaşı daha da körüklemek için kullanarak hainlik yaptılar.

İşte CHP’nin de, MHP’nin de, HDP’nin de siyaset anlayışı bahsettiklerimden ibaret. Mahşerin üç atlısı hesabı bu ülkeye, vatandaşlarımıza verecek başka bir siyasal duruşları yok.’’ ifadelerini kullandı.  

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber