Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 19 Ekim 2014 - 13:20 Yorum: 0

"Cibik", Malatya Uluslararası Film Festivali'nde yok!

Malatyalı Yönetmen ve Fotoğraf Sanatçısı Turgay Kural'ın bol ödüllü "Cibik" adlı filminin sunum ve söyleşisi MAFSAD’ta yapıldı.

'Cibik', Malatya Uluslararası Film Festivali'nde yok!

Malatyalı Yönetmen ve Fotoğraf Sanatçısı Turgay Kural'ın bol ödüllü "Cibik" adlı filminin sunum ve söyleşisi MAFSAD’ta yapıldı.

MAFSAD’ın dernek merkezinde, SODES Fehmi Kolçak Fotoğraf Atölyesinde gerçekleştirilen “Cibik” adlı kısa filmin sunum ve söyleşisine, başta MAFSAD Üyeleri olmak üzere Malatyalı sinema ve sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

21.Uluslararası Altın Koza Film Festivalinde ve 2.Uluslararası Altın Çınar Film Festivalinde “En iyi film ödülü”, 51.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde özel gösterim ve 2014 Documantarist Türkiye Panoraması Uluslararası gösterim alan “Cibik” filmi, Kayseri’nin en soğuk olduğu dönemde ve çok zor şartlar altında Sultansazlığı’nda çalışan sazlık işçilerini anlatıyor.

“Cibik” filminde rol alan oyuncuların tamamı daha önce kamera ile tanışmamış normal sazlık işçiliği yapan köylülerden oluşuyor. Kural, Filmin çeşitli yerlerde yarışmalar ve gösterimlerde güzel bir çıkış yaptığını belirterek filmin almış olduğu ödüllerden birisinin tüm haklarını filmde oynayan işçilere verildiğini belirtti.

Turgay Kural, “Cibik” filminde kurgulama yapılmadığını belirterek “bizler çekimler esnasında köylülerle beraber günlerce saz çadırlarda ve telefon dâhil hiçbir iletişimin olmadığı doğal ortamda çok zor şartlarda bu belgeseli çektik” dedi. Kural ayrıca filmin çok büyük bir maliyetle çekilmediğinin altını çizdi.

Filmin gösteriminin ardından konukların sorularını da yanıtlayan Kural, yapmış olduğu diğer çalışmaları ve devam eden projeleri hakkında bilgiler verdi. Bol ödüllü ve büyük bir ses getiren “Cibik” Belgesel filminin çekimi sırasında yaşadığı zorlukları da anlatan Turgay Kural, şuan Elazığ Harput’ta çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Malatyalı yönetmen Kural’a önümüzdeki günlerde Malatya’da gerçekleşecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali (MUFF)’da “Cibik” yarışacak mı sorusu iletildi. Kural, kendisinin bu festivalde jüri olarak görev aldığını belirterek jüri üyelerinin yapıtlarının festivalde yarışmaya giremediğini hatırlatıp “ancak özel bir gösterim yapılabilir” şeklinde konuştu.

Soru cevap şeklinde devam eden sohbetin arkasından konuklar yönetmen Turgay Kural’ı tebrik ederek başarılar dileyip hatıra fotoğrafı çektirdiler. Kural da kendisine gösterilen bu ilgiden dolayı konuklara teşekkür etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber