Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Mart 2015 - 10:58 Yorum: 0

"Çiçek Abbas" Dokuma'da

Dokuma Klasik Otomobiller Koleksiyonu Müzesi'nde "Çiçek Abbas" filminde kullanılan kırmızı minibüs de sergilenecek

'Çiçek Abbas' Dokuma'da

ANTALYA (AA) - Dokuma Fabrikası alanında kurulacak klasik otomobil koleksiyonu müzesinde, Devrim Otomobili ile "Çiçek Abbas" filmindeki kırmızı minibüs ve İstiklal Caddesi'nin sembolü nostaljik tramvay da sergilenecek.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Dokuma Şehir Parkı, hem Antalya'nın hem de Türkiye'nin nostaljik hafızasının yaşatıldığı bir mekan olacak. Fabrikanın restore edilecek idari binası, Dokuma Fabrikası'nın hatıralarının sergilendiği bir müze haline dönüştürülecek. Fabrika binasında ise üretim süreci anlatılacak.

Dokuma Klasik Otomobiller Koleksiyonu Müzesi'nde ise Türkiye'nin ilk yeril otomobili Devrim'in yanı sıra Sinan Çetin'in yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde İlyas Salman, Şener Şen ve Pembe Mutlu'nun yer aldığı, 1982 yapımı "Çiçek Abbas" filminde kullanılan kırmızı minibüs de sergilenecek. İstanbul'da İstiklal Caddesi'nin simgesi haline gelen nostaljik tramvay da müzede yerini alacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kilometre taşlarında izler bırakan değerleri, Antalya'da, Dokuma'da buluşturacaklarını söyledi.

 Antalya ve Türkiye'nin hatıralarında yer alan ulaşım araçlarını gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla Dokuma'da sergileyeceklerini belirten Tütüncü, "Böylece kent ve ülke kültürünün, hafızasının Dokuma'da yaşatılmasını amaçlıyoruz. Güzel bir otomobil koleksiyonuyla Dokuma'da böyle bir güzelliği hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

Tütüncü, Dokuma Şehir Parkı'nı, Antalyalıların fikirleriyle yapacaklarının altını çizerek, elinde klasik otomobil bulunanları, otomobil müzesine katkı yapmaya davet etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber