Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ekim 2017 - 17:08 Yorum: 0

Çiftçi eğitimleri başlıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, il genelindeki çiftçiler için Ekim 2017-Nisan 2018 tarihlerinde 84...

Çiftçi eğitimleri başlıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, il genelindeki çiftçiler için Ekim 2017-Nisan 2018 tarihlerinde 84 kırsal mahalle 110, ilçe merkezlerinde 24 eğitim olmak üzere toplam 134 eğitim çalışması gerçekleştirilecek.

Çalışmalar dahilinde Kooperatifçilik, Yem Bitkilerinde Üretim Teknikleri, Buğdayda Gübreleme, Buğday ve Ayçiçeğinde Yabancı Ot, Koyun Yetiştiriciliği, Süt Sığırlarında Besleme ve Hastalıkları konularında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi teknik personeli ve Namık Kemal Üniversitesi ile imzalanan protokol gereğince öğretim üyeleri tarafından eğitimler verilecek.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan konu ile ilgili olarak, "İlin tarımsal üretim deseni, çiftçilerin sahip oldukları bilgi birikimi ve alet-ekipman varlığı yanında tarımsal ürünlerin üretim tekniğindeki gelişmeler ve üreticilerden gelen talepler gibi hususlar da dikkate alınarak iki yıl boyunca çiftçi eğitim programları yürütülmektedir. Tekirdağ il genelinde 2017/2018 yıllarının güz ve kış aylarındaki doğrudan çiftçilerimiz ile ağırlıklı olarak kırsal mahallelerimizdeki kahvelerde gerçekleştirilecek eğitim faaliyetlerinin bu yılda yoğun ilgi göreceği beklenilmektedir. Daire Başkanlığımız tarafından hazırlanan ve ilgili çevrelere dağıtımı yapılan "Eğitim Takvimine" göre toplamda 203 takvim gününü kapsayan programdan hafta sonları tatilleri çıkarıldığında mesai yapılan 147 gün kalmaktadır. 147 günde yapılacak 134 eğitim faaliyeti, çalışma programının yoğunluğunu göstermektedir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber