Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Çiftçi kadınlar "günlerinden" habersiz çalışıyorlar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde çiftçi kadınlar, bu özel günden habersiz hastalara bakmanın yanı sıra tarlada ve ahırda çalışarak yaşamlarını sürdürüyor

Çiftçi kadınlar 'günlerinden' habersiz çalışıyorlar

BİLECİK (AA) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde çiftçi kadınlar, bu özel günden habersiz hastalarına bakmanın yanı sıra tarlada ve ahırda çalışarak yaşamlarını sürdürüyor.

İlçeye bağlı Selçik ve Büyükyenice köylerinde yaşayan kadın çiftçiler, erken saatte kalkarak evin işlerini yaptıktan sonra arazide çalışmaya gidiyor. Traktör de kullanan kadınlar, erkeklere adeta taş çıkartıyor. Ürettikleri ürünleri sebze pazarında satarak, aile ekonomisine katkı sağlıyorlar.  

Günlerinden habersiz yaşayan kadınların bazıları arazide çalışmanın yanı sıra evde yatalak ve hasta olan annesine, eşine ve torunlarına bakıyor. Büyükyenice köyünde faaliyet gösteren fidan yetiştiriciliğinde çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çeşitli fidanların aşılamasını ve bakımını yaparak geçirdi.

Çalışmadan yapamadıklarını, belirli bir gelirlerinin olmadığı için çalışmak zorunda olduklarını ifade eden çiftçi kadınların bazıları köyde yaşadıkları için günlerini bilmediklerini bazıları da günleri olmasına rağmen çalışarak geçirdiklerini belirtti.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle kadın çiftçileri ziyaret ederek, günlerini kutladı.  

Kadınların büyütüp bugünlere getirdiğini, bu nedenle her zaman ilgilenmelerini bir görev olarak kabul ettiklerini ifade eden Ünver, şöyle konuştu:

"Kadın çiftçilerimizle beraberiz ve günlerini kutluyoruz. Kadınlarımız geçindirmekle zorunlu oldukları bir aileleri var. Kimisi evinde ekmeğini yapıyor, kimisi hayvanlarına, kimisi de hasta olan eşine, annesine bakıyor. Arazide çalışan çocuklarına da hazır sofrayı kurmak zorundalar. Onun için hiçbirinin kadınlar gününden haberi yok. Biz geldik kendilerine hatırlattık. Bugünün anlamını öğrendiler. Kadınlarımız, her türlü şartlarda tarımın yükünü üzerlerinde taşıyorlar. Çiftçi kadınlarımızın ekonomiye katkıları büyük. Tarımda yüzde 80 kadınlarımızın payı vardır. Kadınlarımızın emeği ellerindedir."  

63 yaşındaki çiftçi Nermin Bıldırcın da kendileri için kadınlar gününün olmadığını ve bilmediklerini, günlerini evlerin işlerini, tarlada, bağda ve bahçede çalışarak geçirdiklerini anlattı.

Hayvancılıkla uğraşan Gülnür Sarıca ise erken saatte kalkarak hayvanların bakımını yaptıklarını ve sağdıklarını anlatarak, "Bizim işimiz üretmek, ekonomiye katkı sağlamak. Geçimimizi buradan sağlıyoruz. Bütün kadın çiftçilerimizin kadınlar gününü kutluyorum" dedi.

85 yaşındaki felçli annesine bakan Havva Ünver de kadınlar gününde büyüten ve yetiştiren annesine bakmanın kendisine gurur verdiğini ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber