Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 11 Aralık 2017 - 16:08 Yorum: 0

Çiftçinin polar beklentisi

Bursa'nın Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, pancarda poların 14'e yükseltilmesini beklediklerini belirtti.

Çiftçinin polar beklentisi

Bursa'nın Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, pancarda poların 14'e yükseltilmesini beklediklerini belirtti.

Karacabey için pancar sezonunun tamamlandığını söyleyen Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, "Susurluk Şeker Fabrikası'nın açılması çiftçimizi rahatlattı. Aynı zamanda bölgemiz de denge unsuru oldu. Bunun yanı sıra hayvancılığa, nakliyeciliğe ve burada çalışan işçilere de olumlu katkı yaptı. Çiftçiler adına pancar sezonu güzel geçti. Fakat bazı çiftçilerimizde yaşadıkları polar düşüklüğü üzüntüye sebebiyet verdi. Biz devletimizden eski dönemlerde ki gibi 14 poların sübvanse edilmesini istiyoruz. Yani 14 polara sabitlenmesini bekliyoruz. Güney Marmara çiftçisi devletin güvenini arkasında hissetmek istiyor. Pancarda destekleme verilmesinden daha çok 14 polara sabitlenmesini arzu ediyoruz. Çiftçilerimizin Ziraat Odası Başkanı olarak benden en çok istedikleri bu" ifadelerini kullandı.

Poların 14'e yükseltilmesinin pancar ekimini teşvik edeceğini savunan Erhan Erdem, "Şu an ilçemizde 12 bin dekar pancar ekiliyor. Poların 14'e yükseltilmesi halinde pancar ekim alanının 30 bin dekara çıkacağını tahmin ediyorum. Zaten bölgemizdeki pancar poları 11,5 ile 12,5 bandında geziyor. Devlet tarafından 1,5 polar sübvanse edilmesi bizim için büyük, devletimiz için ufak bir dokunuş olsa gerek. Çiftçimiz zor süreçten geçtiği bugünlerde devletimizin 14 polara çıkarmak için bu meseleye el atmasını bekliyoruz. Çiftçinin mazot, gübre gibi girdi maliyetlerinin yükseldiği bir dönemde her kesimin çiftçinin yanında olmasını istiyoruz. Karacabey çiftçi memleketi. Karacabey'de çiftçide para olmadığı zaman ekonomi kötü etkileniyor. Karacabey çiftçisinin, 14 polara yükseltilmesi halinde bankalara ve tarım kredi gibi kurumlara olan 900 milyon TL'ye yakın borcunu en kısa sürede ödeyeceğini iddia ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber