Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Haziran 2016 - 13:38 Yorum: 0

Çiftçiye Bayram Müjdesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından önümüzdeki pazartesi günü Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) buğday alım fiyatları açıklanacak.

Çiftçiye Bayram Müjdesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından önümüzdeki pazartesi günü Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) buğday alım fiyatları açıklanacak. Bakan Çelik'in, 27 Haziran Pazartesi günü Bakanlar kurulu toplantısından sonra fiyatları açıklayacağı kaydedildi.

TMO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kemaloğlu, Trakya'nın Ticaret Borsaları ve Ziraat Odaları yöneticileri ile Edirne'de bir araya geldi.

TMO Genel Müdürü Kemaloğlu, Edirne Ziraat Odası'nda (EZO) yapılan toplantıda borsa ve oda başkanlarının vasıtasıyla üreticinin sorunlarını dinledi. Toplantının ardından EZO Başkanı Cengiz Yorulmaz gazetecilere açılmalarda bulunarak, buğday alım fiyatlarının, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından pazartesi günü açıklayacağını söyledi. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin Ziraat odası başkanları ve Borsa başkanlarının toplantıya katıldığını kaydeden, EZO Başkanı Yorulmaz, "TMO Genel Müdürü Kemaloğlu'nun açıklamalarıyla biraz rahatladık. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, pazartesi günü buğday alım fiyatını açıklayacak. Bununla ilgili isteklerimizi, bölgedeki sıkıntıları, ihtiyaç arz edecek konuları ilettik ve kendisi de notlarını aldı. Hayırlı haberler aldık. Her sıkıntımıza cevap verdiler ve bizler de teşekkür ediyoruz. 27 Haziran Pazartesi günü sayın Bakan fiyatı açıklayacak ve alımı yapacağız. Ödemeleri öne çekebileceklerini ifade ettiler. "Gelen bayram, öne çekebiliriz" şeklinde söylemi oldu. Biz geçen yılki yüzde 9'luk artırımı söyledik. O talepte bulunduk. Bilindiği gibi. Malın kalitesine, rutubet ve değerlerine göre yüzde 7'lik bir artış vardı. Bunun uygulamasını talep ettik. Onu da uygulayacaklarının sözünü verdiler. Toplantı güzel geçti. Birinci sınıf ekmeklik buğdaylarda alım baremine girdiğini öğrendik. Toplantı çiftçi açısından çok olumlu geçti. İnşallah pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra sayın Bakanımız alım fiyatını açıklayacak" dedi.

"ÇİFTÇİYİ MEMNUN EDİCİ FİYAT AÇIKLANACAK"

EZO Başkanı Yorulmaz, "Bizim fiyat konusunda yüzde 9-10 gibi beklenti içindeyiz. Yani biz 939 Lira gibi bir fiyat talebinde bulunduk. Genel müdür bizleri tatmin edici fiyat çıkacağını belirtti. Pazartesi günü bekleyip göreceğiz. İnşallah beklentimiz dahilinde bir fiyat olur ve emeğimizin, alın terimizin karşılığını da almış oluruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber