Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 25 Ekim 2018 - 23:33 Yorum: 0

Çiftlik kokoreççilerine sıkı denetim

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekiplerince gerçekleştirilen çalışma kapsamında, Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan kokoreççiler...

Çiftlik kokoreççilerine sıkı denetim

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekiplerince gerçekleştirilen çalışma kapsamında, Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan kokoreççiler didik didik incelendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) köfte, ciğer, kokoreç gibi gıdaların satıldığı iş yerlerini denetledi. Kokoreç tezgahlarından, dönere, servis elemanlarından mutfak kısmına kadar iş yerlerinin her köşesini didik didik inceleyen ekipler, kriterlere uymayan hususları rapor ederek, işletmecilere eksikliklerini gidermeleri için süre tanıdı.

Denetime ilişkin basına açıklamada bulunan Gıda Kontrol Genel Müdür Vekili Mehmet Beykaya, "Tarım ve Orman Bakanlığı olarak denetimdeki arkadaşlarımızla beraber 7/24 halkınızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasına çalışıyoruz. Bizim temel politikamız, tarladan sofraya, gıdanın bütün aşamalarında denetim faaliyetlerini yürütmek. Burada mesai gözetmiyoruz. Akşam bu saatlerde vatandaşlarımızın sağlıklı güvenilir gıdaya ulaşması için denetim faaliyetlerini yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Her denetim faaliyetinin cezalandırma amaçlı olmadığını, temel amaçlarının işletmecileri kriterlere karşı bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Beykaya, "Bu faaliyetler kapsamında işletmecilerin karşılaştığı sorunları dinliyoruz, aynı zamanda gördüğümüz aksaklıkları kendilerine birinci ağızdan iletiyoruz. Gördüğümüz belli başlı aksaklıklar var. Bu tespitler sonrasında bunlar tutanaklara işleniyor ve belli süreler veriliyor. Bu süre içinde işletmeciler bunu pozitif olarak değerlendirip, kendi faaliyet alanlarına yansıtırlarsa bu onlara çok ciddi manada fayda sağlayacak. Değilse idari manada yasanın bize verdiği yetkiler çerçevesinde cezai müeyyidelere başvuruyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber