Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Ağustos 2016 - 13:58 Yorum: 0

Çiftlikköy Belediyesi Hava Harp Okulu’nu istemiyor

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İstanbul'daki Hava Harp Okulu'nun Çiftlikköy Hava Meydan Komutanlığı'na getirilmesine karşı olduğunu...

Çiftlikköy Belediyesi Hava Harp Okulu’nu istemiyor

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İstanbul'daki Hava Harp Okulu'nun Çiftlikköy Hava Meydan Komutanlığı'na getirilmesine karşı olduğunu söyledi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, İstanbul'dan çıkartılması düşünülen Hava Harp Okulu'nun Yalova'ya getirilmesini, bunun için en uygun yerin Çiftlikköy ilçesindeki Hava Meydan Komutanlığı arazisi olduğunu söylemişti. Ancak, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar bu teklife karşı çıkarak, "Hava Harp Okulu'nun Yalova'ya getirilmesi teklifine katılmıyorum. Hava Harp Okulu Çiftlikköy açısından uygun değil. Bana sorarlarsa karşı çıkarım. Harp okulları bana göre Anadolu'da olmalı. Anadolu halkı ile iç içe olmalı. Harbiyeliler Anadolu'nun örf ve adetlerini görsün. Vatan ve millet ne vaziyette onu görsünler. Onlara da bu sevgi aşılansın. Hava meydanı ile ilgili bizim de düşüncelerimiz var. Biz burada bir Havacılık Okulu, Havacılık Müzesi içeren bir kompleks istiyoruz. Bu sadece askeri anlamda değil, sivil havacılık anlamında da olabilir. Orada havacılıkla ilgili olarak kongrelerin düzenleneceği bir de kongre merkezi yapılabilir. Bu kadar geniş bir alanı bir daha Yalova'da bulmak mümkün değil. Bu tesisi gençlik için düşünelim" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber