Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Ocak 2018 - 17:28 Yorum: 0

Çığ altında kalan şehide yağmur altında gözyaşları ile veda

DENİZLİ (İHA) –Bitlis'in Hizan ilçesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden Jandarma Sağlıkçı Astsubay Çavuş Hilmi Öz, memleketi Denizli'nin...

Çığ altında kalan şehide yağmur altında gözyaşları ile veda

DENİZLİ (İHA) –Bitlis'in Hizan ilçesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden Jandarma Sağlıkçı Astsubay Çavuş Hilmi Öz, memleketi Denizli'nin Çivril ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla gözyaşları içinde, yağmur altında toprağa verildi.

Bitlis'in Hizan ilçesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden biri olan Jandarma Sağlıkçı Astsubay Çavuş Hilmi Öz'ün Denizli'nin Çivril ilçesi Ömerli Mahallesinde son yolculuğuna uğurlandı. Bitlis'teki askeri törenin ardından askeri uçakla Çardak Havaalanına getirilen şehidin cenazesini Denizli protokolü ve ailesi tarafından karşılandı. Dedesi Hilmi Öz'ün evine götürülen şehit, helallik istendi. Daha sonra Çivril Yeni Camisi önüne getirildi. Burada annesi Hatice Öz ile kardeşleri 17 yaşındaki Hatice ve 12 yaşındaki Muhammet Öz, şehidin tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü. Annesi şehit oğlunun resmini uzun süre öpüp, kokladı.

Şehit yakınları, askeri personel ve yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Şehit kardeşi Muhammet abisinin resmini öpüp koklarken, şehidin kız kardeşi Hatice ise, "Ağabey seni çok seviyorum, bırakıp gitme" diye feryat etti. Şehit kardeşi, Muhammet ise, abisinin fotoğrafına sarılarak, uzun uzun ağladı

Öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin babası Özer Öz, 12 yaşındaki oğlunu yanına alarak en ön safta durdu. Namazın ardından baba Özer Öz, şehit oğlunun tabutunu omuzuna aldı, cenaze arabasına kadar taşıdı. Şehit Jandarma Sağlıkçı Astsubay Çavuş Hilmi Öz, göz yaşları içinde Çivril ilçesi Ömerli Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.

İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'nun kıldırdığı şehidin cenaze namazına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Sema Ramazanoğlu, CHP Milletvekili Kazım Arslan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Denizli Valisi Hasan Karahan, Uşak Valisi Salim Demir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Metin Düz, siyasi parti temsilcileri, il müdürleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Babası Özer Öz'ün Başbakan Binali Yıldırım'ın yakın korumalığını yaptığı öğrenildi. Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli personeller, Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda düşen çığın altında kalmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber