Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Eylül 2016 - 10:43 Yorum: 0

Çiğ süt desteklemesi üreticilerin hesabına yatırıldı

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, 25.04.2016 tarihli ve 2016/8791 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 24.06.2016 tarihli ve 2016/26...

Çiğ süt desteklemesi üreticilerin hesabına yatırıldı

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, 25.04.2016 tarihli ve 2016/8791 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 24.06.2016 tarihli ve 2016/26 sayılı Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği hükümleri uyarınca Süt Desteklemelerinin üreticilerin hesabına yatırıldığını belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "Kars büyükbaş hayvan varlığında Türkiye'de ilk beş içerisindedir. Bu varlığımıza göre azımsanamayacak oranda süt varlığımız bulunmasına rağmen üreticilerimiz desteklemeden yeterince faydalanmamaktadır. Üreticilerimizin desteklemeden daha fazla faydalanabilmesi için hayvanlarından aldıkları sütleri soğuk zincire sokmaları gerekir. Sütü soğuk zincire alamayan kırsaldaki üretici, ciddi gelir kaybına uğramaktadır. Bizde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bu konuda eğitimler düzenledik. Ayrıca sütün soğuk zincire girmesi için süt toplama merkezleri kurduk" dedi.

Soğuk zincirde toplanan sütün üreticiye kazanç, tüketiciye ise sağlıklı ürün olarak geri döneceğine dikkat çeken Düzgün, bu şekilde üreticilerin daha fazla yüksek kazanç elde edeceklerini kaydetti.

Dr. Hüseyin Düzgün, "Soğuk süt toplama zincirine üreticimiz dahil olarak, sütlerini merkezde toplayarak pazarlamasını yapacaklardır. Bu sayede süt soğuk ortamda bekletilecek ve hijyen koşullarına uygun olarak tedariki sağlanacaktır. Bakanlığımız Ulusal Süt Konseyi tarafından 2016 yılı için belirlenen sütün litre fiyatı 1.15 TL'dir. İlimizde üreticimizin süt satım fiyatı bu rakamın altında olmamalıdır. Bunun için soğuk süt zincirine geçilmesi ile süt kalitesinin arttırılması ile beraber sütün fiyatında iyileşme olacak ve üreticiler hak ettiği Pazar fiyatından sütlerini satma imkanına kavuşacaklardır. Ayrıca, mandıraların kapı kapı süt toplamasına gerek kalmadan, alıcılar toplu soğutulmuş sütü bir noktadan alma imkanına kavuşacak" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber