Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Yerel 12 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmalar

ARDAHAN (AA) - Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yapımı devam eden ve Türkiye'nin, Kafkaslar'a açılan kapısı konumundaki Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı, açılışa hazırlanıyor.Ardahan Valisi...

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmalar

ARDAHAN (AA) - Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yapımı devam eden ve Türkiye'nin, Kafkaslar'a açılan kapısı konumundaki Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı, açılışa hazırlanıyor.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap-işlet-devret modeliyle temeli atılan, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmalarda sona gelindiğini bildirdi.

Gümrük kapısındaki çalışmaların yüzde 90'ının tamamlandığını ifade eden Deniz, "Çok önemli bir aksiliğin olmaması halinde çalışmalarımız mayıs ayında tamamlanmış olacak. Geçtiğimiz yıl temeli atılan bu kapıdaki çalışmalarda artık sona gelindi. Şu an birçok noktasında artık ince işçilik yapılıyor. Burası sadece Çıldır ve Ardahan için değil, Türkiye ve Kafkaslar için de önemli olacak. Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı, Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan tek kapısıdır. Bugün burada inşaatının bitmek üzere olduğunu görmek gurur verici bir durum. Gerçekten ülkemize yaraşır, yakışır bir inşaat çalışması olmuş" dedi.

Deniz, gümrük kapsının tamamlanmasıyla yaklaşık 250 kişinin istihdam edileceğini belirterek, bu durumun gerek Çıldır gerekse de Ardahan için çok önemli olacağını söyledi.

Bu nedenle Kafkaslar'a açılacak olan Aktaş'ın bölgenin tanıtımında ve bölgenin kalkınmasında önemli rolü olacağına değinen Deniz, "Burada farklı bir canlılık, farklı bir hareketlilik yaşanacak. Kapıdan dolayı şu an hesaplanan en az 250 kişinin istihtamı. Bu çok önemli bir rakamdır. Bu nedenle ilin valisi olarak yatırımcıları bölgeye davet ediyorum. Özellikle Ardahanlı olup da dışarıda olan iş adamlarımız bölgeye yatırım yapsınlar. Çünkü Ardahan farklı bir noktaya hızla ilerliyor. Ardahan gelecek vadediyor, gelecek vadeden bir ilde yatırım yapmakta gecikmemek lazım" diye konuştu.

Deniz, çalışmaların yakın tapikçisi olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber