Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mart 2015 - 10:48 Yorum: 0

Çıldır Gölü'nün turizm elçisi oldu

Ardahan'da kış aylarında soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü kenarında işletmecilik yapan bir kişi, 20 yıldır kent dışından gelenlere bölgeyi tanıtarak, turizm elçiliği yapıyor

Çıldır Gölü'nün turizm elçisi oldu

ARDAHAN (AA) - GÜNAY NUH - Ardahan'da kış aylarında soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü kenarında işletmecilik yapan bir kişi, 20 yıldır kent dışından gelenlere bölgenin tanıtılmasına katkıda bulunuyor.

Yüzeydeki buz kalınlığı yarım metreyi aşan gölde balık lokantası işleten Atalay Uzunkaya​, tesislerinde atlı kızak yapmaya gelen çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Atlı kızaklarla gölün üzerinde yolculuk yapan vatandaşlar, bölgede yetişen sarı balıklardan tesiste yeme imkanı buluyor.

Uzunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gölün kenarında yıllardır işletmecilik yaptığını, bölgenin tanıtımına yönelik yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bölgeyi atlı kızak ve sarı balıkla gündeme getirmeyi başardıklarını anlatan Uzunkaya, şöyle devam etti:

"Gölün tanıtılmasına yönelik turizm elçiliği yapıyoruz. Ardahan'a farklı hizmet yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından misafirlerimizi burada ağırlıyoruz. 20 yıldır Çıldır Gölü'ne sarı balığın tadını damaklara sunduk. Hatta birçoğu gelmeden önce bizi arayıp rezervasyon yaptırıyor. Buraya özellikle kışın çok gelen var. Çünkü hem balığın tadı hem de buz üzerinde gezmek ve aynı buz üzerinde atlı kızak keyfi yapmak için doyumsuz bir manzara sunuyor. Biz burayı 20 yıl önce açtığımızda çok az müşterimiz vardı. Bugünlere gelmek için sabrettik. Artık göl üzerinde özellikle kızak yapmak için gelen çok sayıda kişi var"

Uzunkaya, atlı kızakların modern çağa yenik düştüğü bir dönemde yaşatmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Kızaklar unutulmaya yüz tuttu. Ancak bizler yıllardır bunu yaşatıyoruz. Mekanımızın doğal yapısını bozmadan balık tadının yanı sıra görsellikle de güzel bir görüntü için çalışıyoruz. Bize desteklerini esirgemeyen Ardahan Valiliği ve Ardahan Belediyesi'ne de teşekkür ediyoruz" dedi.

Gölün yüzeyinin bahar aylarında çözülmeye başladığını anlatan Atalay, yaz aylarında da kayıklarla bölgede turlar düzenlendiklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber