Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Ekim 2016 - 13:33 Yorum: 0

Çıldır Yeni Cami inşaatı yükseliyor

Yapımına 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde başlanan Çıldır Yeni Cami inşaatının yapımı devam ediyor.

Çıldır Yeni Cami inşaatı yükseliyor

Yapımına 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde başlanan Çıldır Yeni Cami inşaatının yapımı devam ediyor.

2016 yılı içerisinde 3'lü kubbe, ana kubbe ve iki minare inşaatı , şadırvanlar olmak üzere kaba inşaatı tamamlanıp teslim edilmesi planlanmakta olan caminin ana kubbesinin betonu atılarak büyük bir kısmı tamamlanmış oldu.

İnşaatı devam eden yeni cami hakkında açıklamalarda bulunan Çıldır İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay "Yapımı devam eden yeni camimiz günümüz şartlarına uygun, halkımızın ihtiyaçlarına cevap veren, bay-bayan abdesthane, misafirhane, konferans salonu ve kütüphane gibi hem dini, hem de ilmi sosyal faaliyetlerin rahat ve huzurlu bir ortamda icra edilebilecek şekilde planladı. Ayrıca İlçemizde tek cami olması ve ihtiyaçlara yeterince cevap verememesinden, özellikle bayan cemaatin ibadetlerini cami ortamında yapacak yer konusunda yaşadıkları sıkıntıyı da göz önünde bulundurarak, ibadete açılacak olan yeni camimiz de onlarda cuma ve bayram namazlarında, hatta vakit namazlarında ibadetlerini rahat bir ortamda yerine getirebilecekler. Yapılan Yeni Camimiz İlçemizde ilk, Ardahan İlimizde üçüncü çift minareli camii olacak. İnşaat sezonun kısa olması ve maddi imkanların da kısıtlı olmasından dolayı cami inşaatımız son derece yavaş ilerlemektedir. İlçemize kazandırılacak olan bu güzel eserin bir an evvel tamamlanıp hizmete açılabilmesi için halkımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Allah tüm hayırseverlerin hayırlarını kabul etsin" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber