Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Temmuz 2014 - 14:58 Yorum: 0

Çilekte sigorta süresi uzadı

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Tarhan: "Aydın'da çilek için poliçe süresi ilk kabul tarihinden itibaren açık alanlarda 293 gün, sera ve yüksek tünellerde ise 1 yıl oldu. Böylelikle çilek üreticisinin mağduriyeti ortadan kalktı"

Çilekte sigorta süresi uzadı

AYDIN  (AA) - Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, çilek üretimindeki tarım sigortası konusunda yaptığı açıklamada; sigorta süresinin açık alanlardaki üretimde 293 gün, sera ve yüksek tünel üretimlerde ise 1 yıl olduğunu açıkladı.

Tarhan gazetecilere yşaptığı açıklamada, çilek üretiminde Türkiye üçüncüsü olan Aydın'da yaklaşık 13 bin dekar arazide üretim yapıldığını ve yılda yaklaşık 48 bin ton ürün elde edildiğini bildirdi.

Nisan - Mayıs aylarında taze meyve ihracatında çileğin Aydın ilindeki en önemli ürün olduğunu kaydeden Tarhan, göreve geldikleri günden itibaren çilekte 180 gün olan sigorta süresinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.  Çileğin hasadına kadar devam eden üretim sürecinin 8- 9 aya ulaştığını belirten Tarhan, mevcut sigorta süresi ile üretimin başı ya da sonunun sigorta kapsamı dışında kaldığını, bunun da üreticileri mağdur ettiğini söyledi. 

Genel olarak serada ve yüksek tünellerde Kasım - Haziran aylarında, açık alanda ise Mart – Mayıs aylarında çilek hasadının yapıldığını anlatan Tarhan, girişimleri sonucu tarım sigortası süresinin uzatıldığını bildirererk "Aydın'da çilek için poliçe süresi ilk kabul tarihinden itibaren açık alanlarda 293 gün, sera ve yüksek tünellerde ise 1 yıl oldu. Böylelikle çilek üreticisinin mağduriyeti ortadan kalktı" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber