Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 05 Temmuz 2015 - 17:09 Yorum: 0

Cilt kanserinden korunmanın 6 önemli yolu

Cilt kanserine yakalanmak istemiyorsanız...

Cilt kanserinden korunmanın 6 önemli yolu

KOZMETİK ÜRÜNLERİNİN SON KULLANMA TARİHLERİNE DİKKAT EDİN: Son kullanma tarihi ürünlere, ürünün zamanla bozulup cildinize zarar vermesini önlemek için konulmuştur. Aldığınız ürünün üzerinde son kullanma tarihi yoksa raf ömürleri 3 yıl olduğunu unutmayın. Sıcak ortamda bırakılmışlarsa bu sürenin kısaldığını da...

GÜNEŞTEN KORUNUN: Cilt kanserinden korunmak için öncelikle güneş ışınlarıyla teması azaltın. Özellikle de ultraviyole ışınlarının yeryüzüne dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaya çalışın. Ayrıca solaryum gibi suni ultraviyole kaynaklarından kesinlikle uzak durun.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ VE ŞAPKA OLMADAN ÇIKMAYIN: Güneşten korunabilmek için açık renkli koruyucu giysiler giymek önemlidir. Geniş kenarlı şapka kullanmak ve güneş gözlüğü takmak, özellikle açık tenli kişilerde büyük fayda sağlar

GÜNEŞ KORUYUCU KREM KULLANIN: Kumsalda gölgede oturmayı tercih edin. Gölgede olsanız bile güneş koruyucu krem ve spreyler kullanın. Unutmayın ki ürünler yüksek faktörlü olmaktan çok düzenli sürülünce etkili korurlar.

KULLANDIĞINIZ İLAÇLARIN GÜNEŞLE ETKİLEŞİMİNE DİKKAT EDİN: Kullandığınız hormon ilaçları, antibiyotik, tansiyon, kolesterol, diyabet veya ağrı kesici gibi ilaçlar güneşe hassasiyeti artırıyorsa, nasıl bir önlem almanız gerektiği konusunda doktorunuzdan bilgi alın.

CİLDİNİZİ KONTROL EDİN:Cildinizi düzenli olarak kontrol edin ve gerekiyorsa bir aile ferdinden yardım isteyin. Ayda bir kez gövdenizi, kol ve bacak, avuç içi ve ayak tabanlarına bakın. Saçlı derinizi ve sırtınızı aynayla kontrol edin. (ACIBADEM HAYAT)

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber