Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 25 Ekim 2014 - 16:43 Yorum: 0

Cimnastik: Federasyon Kupası

Mersin'de düzenlenen Federasyon Kupası, aerobik cimnastik yarışlarıyla başladı

Cimnastik: Federasyon Kupası

MERSİN (AA) - Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen Federasyon Kupası yarışları Mersin'de başladı.

Mersin Cimnastik Salonu'ndaki yarışlarda 9-11 yaş tek bayanlar, tek erkekler, çiftler, trio ve grup müsabakaları yapıldı. 15-17 yaş tek bayanlar, tek erkekler, çiftler, trio ve grup yarışlarıyla devam eden müsabakalarda sporcular, jüriden en yüksek puanı almak için performanslarını sergiledi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın cimnastik sporunun 81 ilde yapılması zorunluluğu getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bizim için devrim niteliğinde bir karar. 15'e yakın ile cimnastik salonu açıldı. Artık cimnastiğin anlaşılıyor olmasını, disiplinlerinin birbirinden farklı olması ve bunları farklı antrenörlerin yapabiliyor olmasını spor yöneticileri ve seyircilerin anlaması bizleri çok mutlu ediyor. Gelinen başarılar da bunun göstergesidir. Her şeyden önce hedefimiz, olimpiyat oyunları. İnşallah, 2016'daki olimpiyat oyunlarına bir bayan bir erkek sporcuyla iştirak etmeyi hedefliyoruz. Onu da başaracağız diye düşünüyoruz."

Kupada yarın artistik, ritmik ve trambolin yarışları yapılacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber