Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Güncel 06 Mart 2015 - 11:23 Yorum: 0

"Cimri Mobil" daha da cimri olsun diye destek bekliyorlar

SDÜ Teknoloji Kulübü tarafından üretilen ve TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışması'nda en verimli 5'inci araç seçilen "Cimri Mobil"in geliştirilmesi için destek bekleniyor

'Cimri Mobil' daha da cimri olsun diye destek bekliyorlar

ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Kulübü üyeleri tarafından geçen yıl üretilen "Cimri Mobil"in geliştirilmesi için destek bekleniyor.

SDÜ Teknoloji Kulübüne üye çeşitli branşlardaki 37 mühendislik fakültesi öğrencisi tarafından 5 aylık çaba ile ortaya çıkarılan elektrikli otomobil "Cimri Mobil"in yakıtta daha cimri olabilmesi ve daha uzun yol kat edebilmesi için Ar-Ge çalışmalarının yapılması gerekiyor.

Kulüp üyeleri, özellikle aracın motor kısmında yapılacak çalışmaların ardından Türkiye'nin en verimli otomobilini ortaya çıkarmak istiyor.

- Türkiye'nin en verimli 5'inci aracı seçildi

Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beş aylık bir çabanın ardından 37 arkadaşının özverili çalışmasıyla 45 bin lira maliyetle ilk elektrikli otomobilleri olan "Cimri Mobil"i yapmayı başardıklarını söyledi.

Tek seferde 150 kilometre gidebilen araçlarıyla geçen yıl TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışması'na katıldıklarını bildiren Alakuş, "İlk defa katılmamıza rağmen bizden profesyonel olan birçok takımı eleyerek elektromobil kategorisinde yarışmayı 100 kilometrede 3 kilowatlık enerji harcayarak Türkiye'nin en verimli 5'inci aracı olarak tamamladık" dedi.

- "Elektrikli araçlar üretilmesine katkı sağlamak istiyoruz"

Alakuş, araçlarını daha da geliştirmek istediklerini, bunun için destek beklediklerini dile getirerek, özellikle aracın motorunu geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

"Ülkemizin vizyonu doğrultusunda elektrikli araçlar üretilmesine katkı sağlamak istiyoruz" diyen Alakuş, kendilerini geliştirerek otomotiv sektöründe "Biz de varız" demeyi hedeflediklerini kaydetti.

- Neden elektrikli otomobil

Alakuş, elektrikli otomobillerin aynı yolu normal otomobillere göre 5-8 kat arasında daha ucuza gidebildiğini, yüzde 100 çevreci ve yeşil olmasının yanında ekonomik olduklarını belirtti.

Elektrikli otomobillerin çift motoru sayesinde daha yüksek performans sağladığına işaret eden Alakuş, "Petrol ve türevi yakıtlara bağımlılığı azaltır. Çok sessiz motor avantajının yanı sıra bakım masrafları daha azdır. Elektrikli otomobil, benzine göre yüzde 70, dizele göre de yüzde 50 tasarruf sağlıyor" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber