Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Mayıs 2017 - 18:28 Yorum: 0

Çin Tarım Heyetinden kiraz bahçelerinde inceleme

Çin'den Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine gelen tarım heyeti ilçe merkezi ve köylerinde bulunan kiraz bahçelerinde inceleme yaptı.

Çin Tarım Heyetinden kiraz bahçelerinde inceleme

Çin'den Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine gelen tarım heyeti ilçe merkezi ve köylerinde bulunan kiraz bahçelerinde inceleme yaptı. Heyet, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden kiraz başta olmak üzere çeşitli tarım ürünleri hakkında bilgi aldı.

Türkiye ile Çin arasında yapılan ticaret hacminin arttırılması çalışmaları kapsamında ülkemizden Çin'e yapılacak kiraz ihracatı öncesi ülkemize gelerek incelemelerde bulunan üst düzey Çin heyeti ilçemizde bulunan kiraz bahçelerinde inceleme yaptı. Çanakkale bölgesinde değişik tesisleri gezen heyet özellikle ziraat 900 kiraz çeşidi için önemli bir üretim kapasitesi olan Bayramiç'in değişik bahçelerinde incelemelerde bulunup, Tarım Müdürlüğü teknik elemanlarından bilgi aldı. Çin Heyetiyle birlikte Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Uydaş, Tarım Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı uzmanları ve teknik elemanların katıldığı çalışmalar olumlu bir havada geçti.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, "Çin dünya genelinde tarımsal ürün açısından çok büyük bir pazar. Biz de Çanakkale olarak kiraz başta olmak üzere tüm tarım ürünlerimizin kalitesine güveniyoruz. Yapılan bu üst düzey ziyaret Çin ile ilişkilerimizin olumlu yolda ilerlediğini gösteriyor. İlk olarak kiraz ile Çin pazarına girersek, ardından Bayramiç Beyazı ile ilgili çalışmalara başlayacağız. Çin'in kültüründen damak tadına kadar her şeyi değerlendiriyoruz. Üreticimizin önünü açmak için tüm personellerimle birlikte seferber olduk. İlimiz ve Ülkemiz için yeni fırsatlar oluşturma çabası içerisine girdik" dedi.

Çin Tarım Heyetinden kiraz bahçelerinde inceleme

Çin Tarım Heyetinden kiraz bahçelerinde inceleme

Çin Tarım Heyetinden kiraz bahçelerinde inceleme

Çin Tarım Heyetinden kiraz bahçelerinde inceleme

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber