Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 18 Aralık 2014 - 10:23 Yorum: 0

Cinayet sanığına "ağır tahrik" indirimi

Adana'da karısını ve onun sevgilisi olduğunu öne sürdüğü kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa verilen iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ağır tahrik hükmü uygulanarak 31 yıl 8 aya indirildi

Cinayet sanığına 'ağır tahrik' indirimi

ADANA (AA) - Eşini ve onunla ilişkisi olduğunu öne sürdüğü kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, ağır tahrik hükmü uygulayarak cezayı 31 yıl 8 aya indirdi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Yakup Yılmaz (40) ve avukatı ile öldürülen Songül Yılmaz ve Çetin Altun'un avukatları hazır bulundu.

Sanık, son savunmasında, "Sabah bakkala gitmiştim. Çetin, aracıyla oradan geçerken 'Sen adam değilsin, şerefsizsin. O kadının, senin evinde ne işi var?' dedi. Ben de tabancayla bir kez ateş ettim. Eve gittiğimde eşim de hakaret edince bir kez de ona ateş açtım. Ben mi suçluyum onlar mı suçlu? Çocuklarım yurtta. Onlardan ayrı kalacağıma öleydim daha iyi'' dedi.

Son sözü sorulan Yakup Yılmaz, hem kendisinin hem de 3 çocuğunun mağdur olduğunu belirterek, beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, ''nitelikli öldürme'' suçundan sanığa önce iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından ağır tahrik hükmü uygulayarak cezayı 31 yıl 8 aya indirdi.

Yakup Yılmaz, merkez Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde 20 Temmuz 2013'te, Çetin Altun'u otomobilde, eşi Songül Yılmaz'ı da evinde tabanca ile vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber