Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Ekim 2016 - 18:38 Yorum: 0

Çine Diyaliz Merkezi için ön protokol antlaşması imzalandı

Aydın'ın Çine ilçesine yapılacak olan diyaliz merkezi için Vali Ömer Faruk Koçak ile hayırsever firma temsilcileri arasında ön protokol imzalandı.

Çine Diyaliz Merkezi için ön protokol antlaşması imzalandı

Aydın'ın Çine ilçesine yapılacak olan diyaliz merkezi için Vali Ömer Faruk Koçak ile hayırsever firma temsilcileri arasında ön protokol imzalandı.

Aydın Valilik toplantı salonunda yapılan ön protokol antlaşma törenine Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, İl Sağlık Müdürü Uzn. Dr. Kasım Çetin, Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan katıldı.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ön protokol antlaşması töreninde yaptığı konuşmasında," Hayırlı bir iş için bir araya geldik. Çine Devlet Hastanesine bir diyaliz merkezi inşaatı yapmak üzere Kaltun Madencilik firması ile ön protokol imzalamak için buradayız.Daha sonra kesin protokolu bakanlığımızın istişaresi sonrası tekrar imzalayacağız. Hayır işinde acele etmek lazım kaidesiyle bir an önce ön protokolü imzalayalım arkasından da işin nasıl yapılacağına dair detayları belirleyelim. Çine'nin ihtiyacını karşılayacak bu proje önem arz etmektedir. Bununla birlikte sosyal sorumluluk projelerinin devam ediyor olması ve Kaltun Madenciliğin devam eden sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklemesi ilimizde de sağlık alanında hayır severlerin katkıları önemlidir. Protokole kadar gelinen süreçte Milletvekilimiz Mustafa Savaş bey'in önemli katkıları olmuştur. Bu nedenle kendisinede bu protokole şahit olarak imzası yer almaktadır. Çine'de yapılacak diyaliz merkezin hem Çine'ye hemde diğer ilçelerdeki diyaliz hastalarına katkısı büyük olacaktır. Türkiye sağlık alanında son 15 yıl içerisinde çok önemli atılımlar yapmıştır. Hastanelerde kuyrukların oluştuğu, birkaç dakikalık hekim görüşmesi için günlerce beklendiği, raporların alınamadığı, ilaçların alınamadığı bir Türkiye'den şuanda en gelişmiş sağlık sistemlerinin sağlandığı bir ülke konumuna geldik. Birçok açıdan diğer ülkelere bakıldığında en gelişmiş ülkesi olduk. Özellikle Sağlık Bakanlığından yapılan yatırımlarla önemli mesafeler aldık ve almaya devam ediyoruz. Aydın'da da sağlık göstergelerimiz iyi durumda sadece nitelikli yatak oranımız düşük durumdadır. İnşallah onuda şehir hastanesini yaptığımızda çözmüş olacağız. Bu tür eksiklerimizi de hayırseverler kurum ve vatandaşlarımızın desteği ve katkılarıyla sayesinde çözeceğiz. Bu anlamda eksiklerimizin giderilmesinde katkı yapan Kaltun Madencilik firmasına ve bugün imzayı atacak olan Kaltun Madencilik Yönetim kurulu Başkanı Yüksel Tuncer'e teşekkür ediyorum. Emeği geçen saygı değer Milletvekilimiz Mustafa Savaş Bey'e teşekkür ediyorum. Bu örneklerin artarak devam etmesini temenni ediyorum"dedi

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise,"Hayırlı uğurlu olsun. Ben hayır sever hemşerimize bu güzel desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Çine Hastanesi Başhekimi Engin Beyle hastanemizin eksiklerini konuşuyoruz. Sadece Çine değil diğer ilçeler ve Aydın'ın sorunlarını konuşuyoruz. Çine'nin bir evladı olarak Çine'nin sorunlarına bakıldığında bir diyaliz merkezine ihtiyacı olduğunu gördük. Diyaliz hastalığı önemli bir hastalıktır ve bu hastalar diyaliz için Aydın merkeze gelmektedir. Hayırsever vatandaşımız Yüksel Bey'e konuya açtık. Oda bu konuda desteğini bizlerden esirgemedi ve yapılacak olan hizmetin tamamını hayırsever iş adamız karşılamaktadır. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Projeyi üstlenen Kaltun Madencilik Yönetim kurulu Başkanı Yüksel Tuncer de, ilerleyen dönemlerde sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini belirterek,"Bu yatırım sizin destekleriniz sayesinde meydana gelmiş bir yardımdır. Milletvekilim Mustafa Savaş Bey'in çok emeği geçti. Bizde bir aile bir şirket olarak daha önce bu tür sosyal hizmet yatırımlara imza atmıştık. Elimizden geldiği kadar şirket olarak yatırımlara devam edeceğiz. İnşallah ilerleyen zamanlarda diğer alanlarda da yatırım yapmaya imkanımız olur" diye konuştu.

Çine Diyaliz Merkezi için ön protokol antlaşması imzalandı

Çine Diyaliz Merkezi için ön protokol antlaşması imzalandı

Çine Diyaliz Merkezi için ön protokol antlaşması imzalandı

Çine Diyaliz Merkezi için ön protokol antlaşması imzalandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber